reclama autocenter

Echipa de junioare II a LPS Roman, antrenata de Ioan Holban

Echipa feminină de handbal – junioare II a Liceului cu Program Sportiv Roman, pregătită de antrenorul emerit Ioan Holban, s-a clasat pe poziția a șasea în ediția 2012-2013 a campionatului național. Turneul final al junioarelor II a avut loc în perioada 12-16 iunie, în București, în Sala Lucian Grigorescu, iar favorite au fost din start Școala 181 București și formația Grupului Școlar Energetic din Râmnicu Vâlcea, pepiniera de talente a Oltchimului. Locul șase obținut de tinerele handbaliste antrenate de reputatul tehnician Ioan Holban, cel care a promovat-o pe HCM Roman în Liga Națională, este cel mai bun rezultat al handbaliștilor juniori nemțeni în sezonul 2012-2013.

Lipsă de concentrare

Cu obiectivul îndeplinit junioarele romașcane au jucat mai relaxat în primul meci, mai ales că, la un moment dat, au avut victoria în mână. Echipa din Roman, pregătită de tehnicianul Ioan Holban ar fi putut obține o clasare superioară, între primele patru formații din România, dacă nu ar fi pierdut primul meci din grupă, cu Unirea Sânnicolau Mare, 23-27 (12-11), o echipă care nu este superioară valoric celei romașcane, dar care a jucat pragmatic și a profitat de lipsa de concentrare a partenerei de întrecere în special pe finalul jocului, când s-a făcut diferența pe tabela de marcaj. “Am pierdut aiurea, pe greșelile noastre, în atac și în apărare. Am ratat două aruncări de la 7 metri, plus alte șapte sau opt ocazii clare pe semicerc. Am fi putut câștiga fără probleme. Am condus cu patru goluri în prima parte a meciului. Noi ne-am bătut, nu adversarul. Nu ne-am desprins când trebuia și ne-a costat”, afirma, după meci, supărat, Ioan Holban. În cel de al doilea meci din cadrul turneului final,  LPS Roman a fost învinsă, 20-38, de Grupul Școlar Energetic Râmnicu Vâlcea, iar în cel de al treilea meci din grupă, LPS Roman a reușit prima și singura victorie din turneul final de la București, 28-24 (14-16) cu CSȘ 2 Baia Mare, lucru care a fost suficient pentru a se clasa pe locul al treilea în serie ce i-a dat dreptul să joace un meci de clasament, pentru locurile 5-6.  În meciul pentru locul 5, LPS Roman a pierdut la limită, 27-28, disputa cu Universitatea Reșița și a încheiat onorabil un sezon foarte încărcat, în care unele dintre jucătoarele din lot au fost angrenate în alte două competiții, Olimpiada Națională a Sportului Școlar și campionatul de handbal al junioarelor I.

Lot incomplet

“Ramona Sandu și Alina Dima, accidentate, ambele pe postul de extremă dreapta, cu probleme la ligamente sau menisc, nu au făcut deplasarea, fiind necesare, din ceea ce au spus medicii, intervenții chirurgicale. În aceste condiții, am fost nevoit să schimb formula de echipă”, a mai spus Ioan Holban după terminarea turneului de la București. Rezultate înregistrate în semifinale: Școala 181 București – Unirea Sânnicolau Mare 26-23, Grupul Școlar Energetic Râmnicu Vâlcea – Marta Baia Mare 29-16. Duminică s-a disputat finala mare, între învingătoare, respectiv finala mică pentru stabilirea campioanei și a locurilor pe podium. Cum era de așteptat, Grupul Școlar Energetic Râmnicu Vâlcea a devenit campioană națională, formația bucureșteană a intrat în posesia medaliilor de bronz, iar Marta Baia Mare a obținut medaliile de bronz. Lotul LPS Roman, pregătit de tehnicianul Ioan Holban, care a făcut deplasarea în București este format din: Ana Suceu, Corina Martin, Diana Amăriuței, Diana Căruntu, Bianca Enea, Loredana Vartic, Ana Maria Cazacu, Raluca Balint, Rebeca Roșca, Mădălina Liță, Anca Oancea, Alexandra Mârț, Anca Marian, Georgiana Mârț.

Junioare - faze de joc

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentRomânia Mare față-n față cu revizuirea Constituției
Articolul următorCA Roman, la înălţime