0:00

Județul Neamț are candidat la Președinție, ZCH NEWS - sursa ta de informații

• deputatul Elena Udrea a fost nominalizată pentru prezidențiale din partea PMP
• ea a anunțat că va cere sprijinul lui Traian Băsescu și de azi începe strângerea semnăturilor de susținere

Județul Neamț intră în alegerile prezidențiale din noiembrie cu două premiere ce vor rămâne consemnate măcar în manualele de politică, dacă nu în cele de istorie. Elena Udrea, deputat de Neamț pe colegiul 4 Roman, a fost nominalizată de Partidul Mișcarea Populară să fie candidatul său la alegerile prezidențiale din noiembrie. Elena Udrea devine astfel nu doar primul parlamentar de Neamț care țintește funcția supremă în stat, ci și prima femeie care își asumă acest rol, oficial, dacă facem abstracție de Monica Macovei, desigur, care și-a anunțat intenția de a candida independent.

Colegiul Național al PMP s-a reunit ieri și, cu excepția votului împotrivă acordat de europarlamentarul Cristian Preda, a desemnat-o pe Elena Udrea titular în cursa pentru Cotroceni. Nominalizarea, previzibilă și demult așteptată, a fost acceptată și asumată de Udrea întru totul. Imediat după ședința PMP, Elena Udrea a precizat că șeful campaniei sale va fi Eugen Tomac, anterior președintele PMP, iar de astăzi, miercuri, începe strângerea celor 200.000 de semnături necesare pentru a i se valida candidatura. Udrea a afirmat cu toată convingerea, pe care și-o păstrează în continuare, că este singura care îl poate învinge pe Victor Ponta în alegerile prezidențiale și a lăsat să se înțeleagă și cum va face acest lucru. Printre altele, a lăsat să-i scape că se va adresa președintelui în exercițiu, Traian Băsescu, pentru a-i solicita susținerea în ”competiția grea” pentru Cotroceni. Chiar dacă acesta a semnat deja pentru susținerea lui Diaconescu, Elena Udrea a precizat că orice român poate semna pentru mai mulți candidați: ”Orice cetăţean poate semna pentru mai mulţi candidaţi. A rămas astăzi (ieri – n.r.) că vom purta o discuţie cu preşedintele României, este cel căruia noi dorim să-i convingem electoratul să vină să voteze alături de noi. Noi suntem cei care afirmăm şi ne comportăm ca atare că dorim să ducem mai departe reformele începute de Traian Băsescu. Evident că vom vorbi cu preşedintele şi evident că îi voi cere să mă susţină în această competiţie grea, cea mai grea competiţie pe care o poate avea un om politic”, a precizat Udrea, citată de presa centrală.

Deputatul de Neamț a adăugat că este omul politic care ”poate duce mai departe steagul pe care Traian Băsescu l-a ridicat în România”. (D. OSTAHIE)

Articolul precedentCAMPANIE CEAHLĂUL: Să ne apărăm orașul!
Articolul următorSămânţă de scandal la blocurile ANL Târgu Neamţ / Majorarea chiriilor nemulţumeşte locatarii