FOTO: Vedete Blog

Președintele Secției penale a Tribunalului Neamț, judecătorul Vasile Baltag, a promovat concursul pentru obținerea unui post de inspector în cadrul Inspecției Judiciare. După ce vor fi încheiate validarea rezultatelor concursului și toate formalitățile, magistratul își va încheia activitatea la Tribunalul Neamț și va pleca la București, cel mai probabil la sfârșitul acestui an.

Plecarea lui Vasile Baltag nu modifică numărul de judecători de la Secția penală, pentru că, din luna decembrie, va fi transferat un magistrat de la Judecătoria Bicaz. Oricum, Secția penală are câteva sute de dosare pe rol și exact 4 judecători.

Cum anume se va proceda cu dosarele care nu vor fi soluționate de dl. Baltag până ce va pleca, se va decide în consiliul de conducere al instanței”, a declarat judecătorul Constantin Magdalina, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Neamț.

Tot consiliul de conducere va decide care din cei patru magistrați va fi numit, cu delegație, președinte al Secției penale a Tribunalului Neamț. (C.M.)