0:00

Judecătorii nemțeni au renunțat la proteste, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiToate instanțele de judecată din Neamț funcționează acum în regim normal după ce o bună perioadă de timp magistrații au protestat și nu au mai judecat decât cauzele urgente. În urma Adunării Generale a Judecătorilor de la finele lunii august s-a decis ca toate judecătoriile din județ să renunțe la acțiunea revendicativă și să reia programul de lucru normal de la începutul acestei săptămâni. Este vorba de Judecătoria Piatra Neamț, Judecătoria Roman, Judecătoria Târgu Neamț și instanța similară din Bicaz.

Având în vedere Decizia Curții Constituționale nr. 467 din data de 2 august 2023 referitoare la obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. I-IV, ale art. XIII alin.5 și 6 și ale art. XV din Legea pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu și a Legii nr. 222/2015 privind Codul fiscal, precum și a legii în ansamblu său prin care s-a admis obiecția de neconstituționalitate și stadiul actual al procesului legislativ privind modificarea și completarea unor acte normative care reglementează pensia de serviciu a magistraților, judecătorii Judecătoriei Piatra Neamț au decis cu unanimitatea voturilor celor prezenți ca, începând cu data de 04 septembrie 2023, să suspende forma de protest adoptată prin hotărârea din data de 20 iunie 2023, activitatea de judecată urmând a fi reluată pentru toate cauzele”, se arată în decizia Adunării Generale a Judecătorilor pietreni.

Singura instanță din județ care a finalizat acțiunea de protest ceva mai devreme a fost Tribunalul Neamț. Acolo activitatea a fost reluată în regim normal cu începere de la 7 august. Reamintim că prin forma de protest magistrații au vrut să atragă atenția asupra unui proiect de lege care prevedea reforma în domeniul pensiilor de serviciu ale magistraților și modalitatea de calcul a pensiilor (amănunte aici).

(G.S.)

Articolul precedentIon Asaftei propune consilierilor județeni asfaltarea drumului Hanu Ancuței – Girov
Articolul următorVerificări și acțiuni de prevenire a incendiilor în școlile din Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.