0:00

Ion Asaftei propune consilierilor județeni asfaltarea drumului Hanu Ancuței – Girov, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn şedinţa de astăzi, 5 septembrie, va fi supus aprobării consilierilor judeţeni, în şedinţă extraordinară, un proiect ce cuprinde documentaţia tehnică, faza DALI, pentru DJ 156 A, intrarea în judeţul Neamţ dinspre Bacău până în comuna Tazlău şi DJ 208 G Hanu Ancuţei –Girov.

Suma estimată pentru modernizarea celor două drumuri, care fac legătura cu reţeaua trans-europeană de transport TEN-T, este de 560 de milioane de lei, inclusiv TVA. Lucrările ar include şi consolidare de versanţi în zonele cu alunecări de teren de pe DJ 208 G şi a unor poduri şi podeţe de pe ambele drumuri, potrivit DALI ataşat proiectului, realizat de proiectant, SC Alido Proiect SRL.

Pe lângă asfaltarea propriu-zisă vor fi realizate şi terasamente, rigole şi şanţuri betonate pe ambele şosele. Este vorba despre mai mult de 84 de km de şosea care fac legătura comunelor Roznov, Săvineşti, Borleşti, Tazlău, Dobreni, Girov, Negreşti, Crăcăoani, Ştefan cel Mare, Dragomireşti, Războieni şi Tupilaţi cu reşedinţa de judeţ, dar şi cu judeţele vecine Iaşi şi Bacău.

Judeţul Neamţ a depus împreună cu Agenţia de Dezvoltare Nord-Est, în cadrul Programului Operaţional Asistenţă Tehnică 2014-2020, un proiect mai mare destinat pregătirii proiectelor ce vor fi depuse în perioada de programare 2021-2027, pe domeniile de mobilitate şi regenerare urbană, în cadrul căruia a fost elaborată şi documentaţia tehnică pentru reabilitarea celor două drumuri judeţene.

Angela Croitoru

Articolul precedentNeamț: Bărbat prins drogat la volan
Articolul următorJudecătorii nemțeni au renunțat la proteste
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. As fi interesat sa aflu,cand se va repara podul de la Pangarati pe ruta P.Neamt-Bicaz…Dupa cum stiti e foarte circulat si stam la semafor,in coloana uneori pana la Vaduri sau pe sensul opus Pangarati centru…Ce interese sunt deoarece din cate stiu podul e in stare buna dupa repatatia la unul din piloane…

Comentariile sunt închise.