apa3Judecătoria Târgu Neamţ a respins contestaţia Companiei Apa Serv împotriva sancţiunii contravenţionale de 20.000 de lei aplicate, în ziua de 6 martie 2015, de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ. Amenda a fost dată pentru că reprezentanţii companiei de apă au făcut săpături, exact lângă gardul Muzeului Sătesc, fără să respecte condiţiile din avizul eliberat de Direcţia pentru Cultură Neamţ. Conform declaraţiei de la acea vreme dată de directoarea Rocsana Josanu, extinderea reţelei de alimentare cu apă şi a celei de colectare a apelor uzate era obligatoriu să se facă sub supraveghere arheologică, pentru că numai un specialist putea aprecia dacă în timpul săpăturilor s-au descoperit vestigii arheologice. Zona de protecţie a Muzeului Sătesc din Vânători este posibil să ascundă urme ale trecutului şi tocmai de aceea orice intervenţie trebuie făcută sub strictă supraveghere.

Directorul Cătălin Dughir a invocat în cererea depusă la instanţă aspecte de formă – faptul că pozele făcute de poliţistul care i-a aplicat amenda au fost făcute la ora 5,24 dimineaţa, de exemplu, oră la care nu lucra nimeni – care au fost demontate foarte uşor în întâmpinarea depusă de Poliţia Neamţ. „Misterul” orei a fost lămurit foarte simplu prin ataşarea planşelor foto în care apare setarea aparatului şi anume PM, nu AM, aşa că era vorba despre ora 5,24 după-amiaza, când firma căreia Apa Serv i-a încredinţat lucrarea era în plină activitate.

Deocamdată, decizia magistraţilor de la Târgu Neamţ nu a fost atacată la tribunal de către reprezentanţii companiei de apă.

Cristina Mircea

Articolul precedentPrimele schimbări de directori de şcoli în Neamţ LISTA NOILOR DIRECTORI
Articolul următorACTUALIZARE Şofer mort în accident, la Turtureşti! FOTOGRAFII! Încă un eveniment rutier, la Bozieni!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.