Joi, 31 mai, Parohia ”Trupul și Sângele Domnului”, din satul Gherăești, păstorită de preotul paroh Daniel Ghitiu, și-a sărbătorit hramul. Slujba de dimineață a fostm oficiată de înalți prelați ai Bisericii Romano-Catolice din România, respectiv arhiepiscopul Ioan Robu, mitropolit de București, episcopii Petrul Gherghel și Aurel Percă, de la Dieceza Iași, dar și un număr important de preoți romano-catolici din zona Roman, dar nu numai.

La sărbătoare au fost prezenți președintele CJ Neamț Ionel Arsene, deputații Dan Laurențiu Leoreanu, Alexandru Rotaru și Iulian Bulai, primarul Pavel Bereșoae, precum și consilieri județeni și locali.

După săvârșirea slujbei din curtea bisericii, la care au participat peste 1.000 de credincioși, cei prezenți au pornit într-un pelerinaj spre noua biserică a comunei, situată în extremitatea nord-estică a satului, acolo unde se află și un centru de ocrcotire a persoanelor vârstnice, dar și o grădiniță.

Bâlciul organizat cu acest prilej se încheie, după tradiție, către ceasurile serii, fiind așteptați peste 5.000 de locuitori din comună, dar și din satele din împrejurimi. (C.N.)

GALERIE FOTO

 

Articolul precedentZiua Copilului se sărbătorește la Shopping City Piatra-Neamț
Articolul următorPărinții pot participa ca observatori la Bacalaureatul 2018
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.