Jefuitorul de bătrâni Manex – 3 ani de detenţie, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* “Tovarăşii lui de acţiune vor afla ce pedeapsă a primit şi sper că exemplul va funcţiona şi va avea efectul scontat” – comisar şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ

Manex Neda (14 ani), tovarăş de infracţiuni de-al lui Orlando, a fost condamnat, acum două zile, de Judecătoria Piatra Neamţ la 3 ani de internare într-un centru de detenţie, pentru furturile şi tâhăriile pe care le-a comis asupra a opt persoane în vârstă din oraş. Manex a mai fost cercetat şi în alte dosare penale, însă cum avea mai puţin de 14 ani la acea vreme, nu a răspuns pentru faptele sale. În februarie 2014 a împlinit vârsta la care plăteşte pentru faptele sale şi, cum nu a încetat să atace bătrâni pe stradă, în doar câteva zile a adunat 8 dosare de furturi prin smulgere şi tâlhărie.

După modelul deja consacrat era însoţit, de regulă, de alţi minori infractori şi îşi fixa drept “ţinte” numai persoane în vârstă, care nu se putea apăra şi nici nu puteau alerga după el. La începutul lunii aprilie, după o acţiune a poliţiştilor, desfăşurată simultan în mai multe cartiere din oraş, Manex a fost prins. A doua zi, instanţa i-a dat un mandat de arestare, pe care i l-a prelungit, lunar, până acum. Decizia Judecătoriei Piatra-Neamţ nu este definitivă, dar este o premieră pentru oraşul terorizat de găştile de minori- problemă şi o primă dovadă că se pot da condamnări şi în cazul infractorilor care au puţin peste 14 ani.

“Cea mai bună prevenire se face prin combatere”, crede comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ. “Tovarăşii lui de acţiune vor afla ce pedeapsă a primit şi sper că exemplul va funcţiona şi va avea efectul scontat”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNici gratis nu e bine!
Articolul următorBiblioteca „Kirileanu”: Ziua Mondială a Educaţiei

1 COMENTARIU

  1. Nu va avea efect. Va fi vazut ca un martir in fata prietenilor lui. Animalele nu pot fi dresate decat cu bataia.

Comments are closed.