reclama autocenter

În primele nouă luni ale anului, jandarmii nemțeni au aplicat 185 de sancțiuni contravenționale, constând în 163 de avertismente scrise și 22 de amenzi în sumă de 51.300 de lei pentru contravenții legate de braconajul piscicol.

„Aproximativ 90% dintre sancțiuni au fost aplicate pentru pescuitul recreativ al oricăror specii de pește și altor viețuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale, în perioada de prohibiție și în zonele de protecție, neprezentarea permisului, licenței sau autorizației atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravențiile, încălcare condițiilor prevăzute în permis/ licență/ autorizație, transportul cu orice mijloace a buștenilor prin albia minoră a râurilor și pâraielor din zona de munte”, precizează comunicatul Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț.

Pe timpul acestor acțiuni de control au fost făcute și activități de informare și prevenție despre faptele ce constituie contravenții sau infracțiuni în domeniul pescuitului și sancțiunile care se aplică în cazul nerespectării prevederilor legale, dar și de respectare a măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Acțiunile jandarmilor vor continua în habitatele piscicole naturale ale județului Neamț, atât independent cât și în cooperare cu alte instituții cu atribuții în acest domeniu, pentru protejarea fondului piscicol și respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul și acvacultura.

Pentru a avea acces la resursele acvatice vii, nemțenii trebuie să dețină permis de pescuit, iar neprezentarea acestuia organelor de control constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 300 și 600 de lei sau avertisment scris.

În perioada 01 octombrie 2021 – 31 martie 2022, este interzis pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial al speciilor de păstrăv indigen, curcubeu și fântânel, conform prevederilor Ordinului nr. 58/462/2021 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2021.

Angela Croitoru

Articolul precedentPercheziții la Târgu Neamț: „Au fost identificate rămăşiţele unui cadavru uman”
Articolul următorFoto. 10 tone de furaje au ars în Lețcani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Extraordinar, sunt aproape impresionat de realizarile jandarmilor vs pescarii sportivi .
    Asta avem cu asta defilam . Exte absolut fenomenal faptul ca 90 % din misiunile reusite ale jandarmeriei au vizat pescarul de rand majoritatea locuitori ai vaii muntelui , timp in care retelele organizate de braconaj piscicol si-au vazut linistiti de treaba .

Comments are closed.