0:00

Jandarmii au ”ars” 36 de pescari de Sf. Gheorghe, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă ce-au prins 27 de pescari braconând în prima zi de Paște, jandarmii din Roman au reluat acțiunea de verificare a zonei preferate de amatorii de pește, pe râul Moldova, în apropierea municipiului Roman, duminică, 23 aprilie. De astă dată, au fost găsiți 36 de bărbați pescuind ilegal.

Pentru că au pescuit fără permis în perioadă de prohibiţie ori în zone de protecţie şi pentru că au pescuit în scop comercial pe cursul unei ape curgătoare în zona de 500 m aval de baraj, pescarii au fost sancţionaţi de jandarmi cu amenzi în valoare de 53.900 lei”, a declarat lt. Marius Gămănuț, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamț. ”În afară de faptele antisociale constatate la regimul piscicol, jandarmii nemţeni au mai constatat şi alte contravenţii, precum: provocarea unor scandaluri, adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, refuz de legitimare, consum de alcool în spaţiile publice precum şi alte fapte ce au adus atingere normelor de convieţuire socială”.

În total, în timp de câteva ore, militarii au aplicat peste 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 55.800 lei. Noroc că nu se înghesuie nimeni să le plătească. (C.M.)

Articolul precedentFOTO Autoturism intrat în camion, pasager încarcerat
Articolul următorLa Roman, concursuri literare şi de artă plastică în memoria lui Max Blecher
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.