Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului şi jandarmii au distribuit duminică, 7 iunie, pachete cu produse alimentare de strictă necesitate și de igienă în Secuieni, Săvinești și Costișa, potrivit unui comunicat de presă al Jandarmeriei Neamţ.

„Beneficiarii au fost persoanele vulnerabile, cu dizabilități, bătrânii singuri și familii sărace cu mulți copii, dar și familii, unde adulții și-au pierdut locurile de muncă. Voluntarii și reprezentanții Jandarmeriei au fost însoțiți în sânul comunităților de către preoții slujitori, care au ajutat la selectarea beneficiarilor și organizarea locală a activității umanitare”, precizează sursa citată.

„Jandarmeria Neamț a răspuns prezent invitației lansate de Patriarhia Română pentru a participa la o activitate umanitară organizată în beneficiul unor familii nevoiașe din județul Neamț. Suntem alături de comunitate ori de câte ori este nevoie prin misiunile specifice și cu atât mai mult când este nevoie să dăm o mâna de ajutor, iar bucuria cu care am fost întâmpinați a fost cea mai mare recompensă pe care am putut să o primim”, a declarat sergent major Magdalena Muraru, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț.

„Acești oameni s-au bucurat foarte mult! Am întâlnit bătrâni singuri, am întâlnit familii cu foarte mulți copii. În cadrul proiectului umanitar Implică-te, împreună reușim mai mult! am reușit să ducem produse alimentare și de igiena categoriilor sociale vulnerabile din peste jumătate din județele țării. A fost o activitate care a adus foarte multă bucurie acestor persoane. Aș putea spune că a fost și un exemplu pentru comunitățile din care fac parte aceste persoane vulnerabile! Este foarte important, în primul rând, comunitățile să vină în sprijinul acestor persoane, pentru că ei sunt mai apropiați și cunosc mai bine nevoile acestor persoane”, a precizat Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Voluntarii Catedralei Mântuirii Neamului au străbătut peste jumătate din țară cu proiectul umanitar „Implică-te, împreună reușim mai mult”. 2.210 de pachete cu produse alimentare de strictă necesitate și de igienă au fost distribuite persoanelor vulnerabile din 114 localități și 22 de județe. Valoarea produselor oferite beneficiarilor de către voluntari, în cadrul proiectului, a fost de 165.750 lei. Acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului se desfășoară cu binecuvântarea Patriarhului României, Preafericitul Părinte Daniel și sub coordonarea Arhimandritului Ciprian Grădinaru. (ZCH NEWS; FOTO: Jandarmeria Neamţ)

Articolul precedentAmenințat cu cuțitul în fața complexului ”Unic” – agresorul este căutat de poliție
Articolul următorDat de gol de un far, un șofer a fost arestat la domiciliu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.