0:00

În perioada 18-20 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ îşi va deschide porţile pentru a fi alături de copii în cadrul programului „Şcoala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!”. În fiecare zi, de luni până miercuri, între orele 9-12, elevii vor putea vizita spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea jandarmii, vor putea vedea maşinile de intervenţie, materialele folosite şi vor afla detalii despre activitatea militarilor.

„În cadrul acestor activităţi, jandarmii vor prezenta exerciţii demonstrative de autoapărare şi de imobilizare, vor expune materiale video cu misiunile Jandarmeriei Române, iar la finalul activităţilor copiii vor avea ocazia să vadă şi să fotografieze tehnica şi mijloacele de intervenţie”, a declarat lt. Marius Gămănuţ, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamţ.

„Şi ca legătura dintre jandarmi şi elevi să fie una bazată pe sprijin reciproc, respect şi camaraderie, elevii vor primi şi o legitimaţie de jandarm pentru o zi”.

Suprapunând activităţile din „Şcoala altfel” cu exerciţiile demonstrative pe care oricum voiau să le prezinte de Ziua Jandarmeriei, care s-a sărbătorit pe 3 aprilie, IJJ Neamţ a împuşcat doi iepuri deodată. Iar dacă liceenii care vor intra pe porţile IJJ Neamţ se vor dovedi interesaţi de o carieră militară şi chiar se vor decide să urmeze cursurile unei instituţii de învăţământ a Ministerului Afacerilor Interne, încă un scop va fi atins – recrutarea de noi cadre.

„Activităţile vor fi desfăşurate pentru informarea şi educarea tinerilor în scopul adoptării unui comportament non-violent, pentru oferirea sprijinului în privinţa cunoaşterii legislaţiei şi pentru informarea lor cu privire la o carieră în Jandarmeria Română”, a mai precizat lt. Marius Gămănuţ. (C.M.)

Articolul precedentANI: Iliescu şi Vîntu, de la Agapia, în conflict de interese administrativ
Articolul următorANI: Romaşcanul Petrică Căpraru, declarat incompatibil! E acuzat că a făcut afaceri cu Primăria!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.