Jale mare: VCM-LPS a pierdut şi cu Ştiinţa Bacău!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiE jale mare în sânul echipei masculine de volei VCM-LPS Piatra Neamţ. Jucătorii lui Nicolae Buruş au pierdut acasă, cu 0-3 (-23, -17, -15), şi derby-ul suferinţei cu nou promovata Ştiinţa Bacău şi cu cele două puncte adunate în 9 partide sunt… primii din coada clasamentului.

Plin de amărăciune, directorul Constantin Niţă le-a spus jucătorilor: „O să ne desfiinţeze, o să ne trimită acasă pe toţi! Dacă n-o fi aşa, o să vedeţi!”. În opinia lui Niţă, primul set a fost adjudecat de băcăuani după ce arbitrii au greşit flagrant. „Ei ne-au privat de câştigarea primului set. A fost vârf de bloc clar şi nu ne-au acordat punctul nouă, ci lor. Dacă am fi învins în primul set, poate alta era soarta partidei”.

Formaţia gazdă nu a beneficiat în acest meci de serviiciile voleibaliştilor Dan Florea (accidentat) şi Andrei Laza. La ultimul Constantin Niţă a renunţat din motive de indisciplină. „Am renunţat pentru că în meciul de la Caransebeş nu a vrut să intre pe teren. Păi la un jucător care refuză să intre în teren, cum să nu renunţi ? E posibil aşa ceva?”.

Din luna ianuarie, la VCM-LPS va fi legitimat coordonatorul Codruţ Martin, venit de la Arcada Galaţi, care a mai jucat în trecut la echipa pietreană. „O să avem trei coordonatori, dar nu ştiu dacă nu cumva o să renunţăm şi la vreun ridicător că iată nu joacă nimic. E ceva ce nu înţeleg deloc. Eu mă duc la Răileanu şi-i spun să joace urcare şi el dă pasă în linia a doua. Trebuie neapărat reînnoit lotul. Vom încerca în luna ianuarie, însă costurile sunt mari. Oricum dacă ajungi în B nu te mai sponsorizează nimeni. Şi acum este foarte greu, deoarece sponsorii vor rezultate, nu vorbe goale„, a mai spus Constantin Niţă.

Ironia sorţii este că în partida de sâmbătă, 26 noiembrie, unul dintre cei mai buni jucători ai Bacăului a fost ungurul Krisztian Csoma, pe care oficialii pietreni au avut posibilitatea să-l legimiteze înainte de începerea sezonului, dar nu au făcut-o, deoarece l-au considerat lipsit de calităţi. Cornel Păduraru, antrenorul principal al Ştiinţei nu s-a aşteptat ca echipa sa să câştige atât de clar la Piatra Neamţ.

„Nu ne aşteptam să câştigăm în trei seturi. Am prins echipa din Piatra Neamţ puţin dezorganizată. În mod cert evoluţiile ei ulterioare o să fie mult mai bune decât în meciul de astăzi. Am făcut 10 puncte, este pentru noi un succces inportant, să vedem când o să-l mai repetăm. Noi tot trăim cu speranţa că o să reuşim să evităm retrogradarea”.

În penultima rundă a turului programată miercuri, 30 noiembrie, VCM-LPS are iarăşi meci la Ştiinţa Explorări Baia Mare, după dubla din sferturile de finală ale Cupei României. (A. MOISE; FOTO: G. CRĂCANĂ)

Articolul precedentCopil de 5 ani, mama şi bunica – răniţi într-un accident
Articolul următorChef cu furt şi daune la Boghicea
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.