Cea de-a 9-a ediție a Caravanei TIFF continuă și prima oprire a lunii iulie va fi la Roman, între 17 și 18 iulie. Publicul iubitor de film va putea urmări două producții de excepție, în parcarea din Piața Roman Vodă, începând cu ora 21:45. Intrarea este liberă.

Toată lumea va uita de mitul celor trei ceasuri rele de marți când pe ecran va începe proiecția electrizantului film «Jafuri, mașini și fidelitate fără limite» (Le Fidèle), în regia lui Michael Roskam. Lansat în toamna anului trecut, în cadrul Festivalului Internaționat de la Veneția, cel de-al treilea lungmetraj din cariera regizorului belgian promite o poveste de iubire plină de obstacole și provocări, adusă la viață de Matthias Schoenaerts și Adèle Exarchopoulos, care îi va ține pe spectatori în suspans preț de mai bine de două ore. A doua seară de proiecții organizată de Caravana TIFF în Roman, le aduce spectatorilor filmul «La revedere acolo sus» (Au revoir là-haut), în regia lui Albert Dupontel, câștigător a 5 trofee César. Povestea tragi-comică a protagoniștilor, inspirată de romanul omonim al lui Pierre Lemaitre, este parcă special construită pentru a reaminti publicului că tema absurdității războiului nu se va demoda niciodată. În ziua în care este anunţat armistiţiul cu Germania şi focurile încetează, soldaţii Albert Maillard (interpretat de Dupontel însuşi) şi Edouard Pericourt (Nahuel Perez Biscayart) răsuflă uşuraţi: au supravieţuit celor patru ani de război. Totuşi, comandantul unităţii lor, locotenentul Pradelle (Lauren Lafitte) îşi doreşte continuarea acestuia, aşa că îşi trimite proprii oameni într-un măcel orchestrat pe loc”, explică organizatorii, într-un comunicat de presă.

Mai multe detalii oferă site-ul www.tiff.ro și pe pagina de Facebook: www.facebook.com/caravanatiff

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei. La Roman, evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei.