arestat 05Radu Ilie Diaconu (35 de ani) din Piatra-Neamţ a fost depistat, vineri, 23 octombrie, de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi dus la Penitenciarul Bacău, unde are cazare asigurată pentru următorii cinci ani şi jumătate.

Bărbatul a fost condamnat definitiv pe 21 octombrie, după mai bine de 5 ani de la jaful pe care l-a comis în noaptea de 22 spre 23 mai 2010.

Atunci el a pătruns în casa unui prieten de-al lui Adrian Marin Botez, din Dumbrava Roşie, şi a plecat cu bijuterii din aur în valoare de 10.000 de lei și un pistol cu gloanțe de cauciuc.

Poate n-ar fi fost prins atât de repede dacă nu i-ar fi dat prada unui prieten s-o ducă la o casă de amanet. Aşa a intrat poliţia pe fir şi a ajuns la autor. Însă ancheta şi apoi procesul, care a început la Judecătoria Piatra-Neamţ şi s-a terminat la Curtea de Apel Bacău, au durat foarte mult.

Partea vătămată, Claudiu Gabriel Asavinei a obţinut, prin sentinţă, daune materiale de 28.000 de lei, însă rămâne de văzut dacă va reuşi să le recupereze de la cel care i-a spart casa.

Numele lui Asavinei apare în dosarul „Bariera”, ancheta care se referă la tentativa de omor comisă de oamenii lui Ţâţă împotriva lui Dumitru Mironescu, la bariera de la Lilieci. După cercetările de rigoare, Asavinei a fost scos de sub urmărire penală, împreună cu mulţi alţii din anturajul lui Ţâţă, iar la judecată au ajuns doar liderul şi cei 8 care au dat efectiv cu bâta. (C. MIRCEA)

Articolul precedentVOLEI: Fetele, aproape de o surpriză! Băieţii au ratat startul!
Articolul următorJandarmeria Neamţ a pierdut un militar profesionist
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

 1. Buna ziua,

  Va contactez in legatura cu afirmatia de natura calomnioasa publicata de catre d-voastra si anume: “Radu Ilie Diaconu (35 de ani) din Piatra-Neamţ a fost depistat, vineri, 23 octombrie, de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale”.
  Exagerarea voita si lipsita de realitate de natura a crea prejudicii de imagine este : ” a fost depistat”.
  Pentru o informare corecta a cititorilor d-voastra ar fi bine atunci cand faceti afirmatii sa verificati corectitudinea lor. Realitatea care poate fi probata fara echivoc este: Radu Ilie a fost condamnat , a avut in ultimii ani un proces – recurs in anulare si apoi apel. In aceasta perioada nu a fost incarcerat si a avut un comportament corect fiind angajatul unei societati comerciale de unde a plecat fara a crea nici o problema. El nu ” a fost depistat ” asa cum eronat afirmati ci dupa primirea verdictului s-a deplasat singur la sediul IPJ Neamt unde s-a predat pentru a respecta legea. In perioada imediat urmatoare vor fi introduse de aparatorul desemnat actiuni in instanta care au ca scop demonstarea nevinovatiei si casarea sentintei.
  In ceea ce priveste publicatia d-voastra voi inainta o plangere catre organele abilitate pentru a va chema in judecata cu referire la articolul publicat care este de natura a crea prejudicii de imagine.

  Va multumesc,

  Ionut Diaconu

Comments are closed.