posta-jaf-01Polițiștii din Iaşi au prins, joi, 22 septembrie, unul dintre autorii atacului asupra unei maşini a Poştei Române, din comuna Bârgăoani (Neamţ), din mai 2013.

Bărbatul, urmărit internațional, membru al unei grupări infracţionale organizate, fusese condamnat la 9 ani închisoare pentru tâlhărie calificată.

Acesta este în vârstă de 28 de ani, din comuna Mirosloveşti (Iaşi).

“Pe numele acestuia, Tribunalul Neamţ a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 9 ani, pentru comiterea infracţiunilor de aderare la un grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie calificată. Acesta, la data de 16 mai 2013, în jurul orei 7:30, împreună cu alţi complici, organizaţi într-o grupare infracţională, având feţele acoperite cu cagule şi folosind pistoale, au blocat în trafic, pe DJ 15A, în zona comunei Bârgăoani din judeţul Neamţ, o autospecială aparţinând Poştei Române. I-au imobilizat pe cei doi însoţitori ai transportului, închizându-i în interiorul maşinii şi au sustras doi saci cu bani. Prejudiciul creat a fost de 2.234.000 de lei”, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei (IGPR) Române.

În activitatea organizată pentru prinderea bărbatului au fost angrenaţi luptători ai Serviciilor Acţiuni Speciale din Iaşi şi Vaslui. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Iaşi, în vederea executării pedepsei.

Detalii despre acest caz, AICI. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentLIGA NAŢIONALĂ: CSM Bucureşti – CSM Roman 28-22 (15-9)
Articolul următorMinisterul Educației ”triază” profesori. Vezi criteriile
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.