Singura izoletă din dotarea ISU Neamț a fost dusă în Cehia, la firma producătoare, pentru reparație și revizie. În condițiile în care paramedicii au echipament complet de protecție, pe care-l poartă la orice intervenție nu doar la cele pentru transportul pacienților cu Covid, lipsa izoletei nu reprezintă o mare problemă. Rămâne în schimb o problemă echiparea pompierilor, solicitați să intervină, de exemplu, la deblocarea ușilor. Ei nu au de unde să știe dacă persoana pe care o găsesc în casă este purtătoare de Covid.

Revenind la izoletă, cercetătorii militari români tocmai au realizat o targă  pentru transportul pacienților cu Covid-19, dotată cu sistem de filtrare și ventilație cu presiune negativă – un sistem care nu permite ieșirea virursului în exterior. Deocamdată, însă, izoleta românească va fi fabricată doar pentru dotarea spitalelor militare.

C.M.

Articolul precedentMedic de la Spitalul Județean confirmat cu coronavirus
Articolul următorOficial: 260 nemțeni în carantină, 3.797 în izolare acasă

1 COMENTARIU

  1. Specific romanesc 100%. Ce sa mai zicem ….. no comment!
    De ce mai e nevoie de atata circ ieftin??? Nu pot fi transportate persoanele la spital fara izoleta? Le puneti o masca la gura si nas si gata… ce atat tam-tam fara rost? Daca ajunge suspectul la spital are toate sansele sa fie ucis de incompetenta personalului medical de acolo scolit pe bani la fara frecventa si pus pe post in functie de sumele de euro date…..

Comments are closed.