22 de firme de exploatare forestieră din Neamț au fost controlate dacă respectă normele de protecția muncii, după ce 3 oameni au murit în pădure, în luna decembrie a anului trecut. Două firme au fost amendate cu câte 4.500 lei pentru că utilajele forestiere folosite puneau viața muncitorilor în pericol. La un angajator, a fost găsit în pădure un TAF care nu avea lanț asigurator la ușa cabinei și la cealaltă firmă inspectorii au constatat că era utilizată o macara hidraulică ce nu avea autorizație de funcționare ISCIR. La două firme au fost găsite, muncind în exploatarea forestieră, 6 persoane fără acte de angajare.

„Acțiunea s-a derulat în perioada 5-15 februarie 2019 și s-a dorit a fi una preventivă, dar au fost constatate 32 de nereguli, unele grave, iar doi angajatori au fost amendați cu 9.000 lei, în total. La doi agenți economici au fost găsiți la locul de muncă 6 lucrători care nu aveau forme legale de angajare și au fost aplicate amenzi în valoare de 120.000 lei”, a declarat Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț, în conferința de presă din 20 martie.

Fiindcă muncitorii forestieri nu erau instruiți să acorde primul ajutor, nu purtau echipament de protecție, nu respectau regulile de doborâre a arborilor, iar la o firmă a fost găsit un TAF din care lipsea trusa de prim ajutor, inspectorii au dat 21 de avertismente. (C.I.)

Articolul precedentLPS Piatra Neamţ – 3 echipe în semifinalele Naţionalelor de Volei (juniori şi cadeţi)
Articolul următorÎnscrierea la clasa pregătitoare intră în prelungiri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.