O amendă de 8.000 lei și două avertismente sunt sancțiunile date companiei Delgaz Grid în urma accidentului colectiv din 2 februarie, când 3 muncitori au suferit arsuri după ce a luat foc o conductă de gaz, în Piatra-Neamț. Ancheta Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț este gata și concluzia cercetărilor privind cauzele și împrejurările care au dus la producerea accidentului de muncă a primit avizul Inspecției Muncii București. Inspectorii nemțeni au stabilit că accidentul a fost posibil din cauza folosirii unor unelte nepotrivite.

ITM Neamţ: Delgaz Grid, amendă de 8.000 de lei după accidentul din februarie, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Urmare a documentelor de la dosar, a declarațiilor martorilor și a persoanelor cu responsabilități în domeniul securității și sănătății în muncă, s-a stabilit drept cauză adoptarea unor instrucțiuni proprii de securitate și sănătate în muncă incomplete față de specificul operațiilor executate pentru rezolvarea defectelor la conductele subterane de distribuție a gazelor naturale sub presiune, cu izolarea defectului prin ștrangularea cu ajutorul dispozitivelor calibrate obturatoare hidraulice, inclusiv cu referire la tipul și caracteristicile antiexplozie ale uneltelor utilizate și alte interdicții în asemenea situații”, ne-a declarat Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al ITM Neamț.

ITM Neamţ: Delgaz Grid, amendă de 8.000 de lei după accidentul din februarie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPractic, conducta de gaz ce trebuia reparată a fost fisurată din cauză că muncitorii furnizorului de gaz au folosit un obturator nepotrivit, iar ranga metalică folosită în șanț a provocat scânteile care au aprins gazul metan acumulat. „Lucrătorii furnizorului de gaz au utilizat un obturator hidraulic de țeavă necorespunzător care a dus la fisurarea conductei de gaz în amonte de obturator, s-a format scurgerea de gaz și acumularea de gaz în groapă care s-a aprins de la scânteile produse prin utilizarea răngii de metal”, a precizat purtătorul de cuvânt al ITM Neamț. Compania sancționată poate achita jumătate din amendă în 48 de ore de la comunicare și trebuie să aplice măsurile dispuse de ITM Neamț, între care și actualizarea instrucțiunilor proprii de securitate și sănătate în muncă, potrivit fiecărui loc de muncă. (C.I.)

Articolul precedentPremieră în România: O singură masă caldă pe zi la Spitalul Județean Neamț!
Articolul următor„Mugurașii roznoveni” în competiție la București
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.