0:00

ACTUALIZARE: Cele trei victime au fost aduse la UPU Piatra-Neamț unde s-a stabilit că au arsuri de gradul I și II, dar și de grad III pe o suprafață mai mică. „Starea lor este bună, au arsuri pe 5-10% din suprafața corpului, rămân internați pe secția de chirurgie plastică-reparatorie a spitalului”, a declarat dr. Brândușa Pavlidis, șefa UPU a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

*********

ACTUALIZARE: Echipa de inspectori a ITM Neamț a făcut cercetări la locul accidentului și, din primele date, reiese că cei trei muncitori răniți sunt angajați ai furnizorului de gaz, 2 sudori și un instalator. Potrivit șefului ITM Neamț, Ioan Popescu, cercetarea accidentului de muncă o face angajatorul, fiind vorba de un eveniment cu incapacitate temporară de muncă, iar „la noi vin toate datele, ulterior”.

***********

ACTUALIZARE – COMUNICAT DE PRESĂ APA SERV: „Angajaţii Apa Serv au efectuat în data de 02.02.2018 lucrări de remediere a unei avarii depistate la data de 01.02.2018. În timpul executării lucrărilor a fost fisurată o conductă de gaz. Constatând avaria survenită, angajaţii Apa Serv au sistat lucrările şi au solicitat intervenţia operatorului de gaz. Echipa operatorului de gaz s-a prezentat la locul incidentului, cu scopul de a remedia avaria survenită, dar în timpul executării lucrărilor a apărut o situaţie neprevăzută ce a condus la accidentarea unor salariaţi ai operatorului de gaz. Precizăm că la locul incidentului se află persoane din cadrul companiei şi anume: Directorul Tehnic, Şeful Zonei Operaţionale Sud, Compartimentul pentru Situaţii de Urgenţă şi SSM ce acţionează în consecinţă”.

*******

ACTUALIZARE: ISU Neamț a stabilit împrejurările. Potrivit pompierilor, ”operatorul de apă efectua lucrări în zonă și a lovit conducta de gaz cu buldoexcavatorul, fisurând-o. Au solicitat o echipă de la operatorul de gaz, care a mers la locul evenimentului, încercând să obtureze fisura. Din cauza manevrelor efectuate, s-a produs incendiul. Victimele sunt angajați ai operatorului de gaz. Una dintre victime a suferit arsuri de la gradul I la nivelul feței, o victimă a suferit arsuri de gradul I la nivelul membrelor superioare, iar cea de-a treia a suferit arsuri la nivelul membrului superior drept”. La locul faptei a plecat și o echipă de la ITM Neamț, condusă de șeful instituției, Ioan Popescu, dat fiind că incidentul s-a produs în timpul programului de lucru, deci este accident de muncă în ceea ce-i privește pe cei trei răniți.

******

ȘTIRE INIȚIALĂ: În urmă cu puțin timp, s-a raportat un incendiu pe strada Cetatea Neamțului, la o conductă de gaz. Se pare că focul a pornit urmare a unor lucrări făcute de una din echipele companiei județene Apa Serv. Sunt și trei victime, tustrei angajați ai companiei Delgaz Grid, care s-au dus la fața locului să intervină asupra conductei. Unul din bărbați a suferit arsuri mai serioase, fiind preluat de un echipaj SMURD și transportat la spitalul județean, iar alți doi au suferit arsuri la brațe, fiind preluați de Ambulanță. Incendiul se manifestă doar la țeava de gaz. ISU transmite că se acționează pentru răcirea conductei, dar și a gardului din imediata apropiere.

GALERIE FOTO:

Articolul precedentAFP Neamț: 280 de debitori la TVA cumulează peste 67.000.000 lei
Articolul următorCampanie de informare a femeilor cu parteneri violenți
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.