Italian cu BMW furat prins în drum spre Republica Moldova, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii de frontieră de la Sculeni (Iaşi) au oprit, miercuri, 7 septembrie, un cetăţean italian, care intenționa să ajungă în Republica Moldova, la volanul unui BMW 730D (foto), autoturism declarat furat de autorităţile din Germania, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Carmelo C., în vârstă de 53 de ani, a ajuns la frontieră, în jurul orei 22:00, iar la control a prezentat un contract de închiriere, încheiat în data de 5 septembrie, între o firmă de închirieri auto din Germania și un alt cetățean italian, despre care a declarat că este vărul lui.

“Lucrătorii noștri, având suspiciuni privind proveniența autovehiculului, au efectuat verificări specifice și au contactat proprietarul mijlocului de transport, firma de închirieri, care a comunicat faptul că pentru autoturismul în cauză nu există niciun acord de a părăsi teritoriul Germaniei și este necesară indisponibilizarea acestuia”, a declarat comisar Mihaela Denis Lazăr, purtător de cuvânt al ITPF Iaşi.

Ulterior, în data de 8 septembrie, polițiștii de frontieră au stabilit că autoturismul figura în bazele de date ale autorităţilor din Germania ca fiind furat. Carmelo C. a declarat, potrivit ITPF Iaşi, că intenționa să se deplaseze în Republica Moldova și nu ştia că nu are dreptul să părăsească Germania cu… maşină cu tot!

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări “sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 110.000 €, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră”, potrivit aceluiaşi comunicat. (ZCH NEWS)

Articolul precedentVIDEO Cotnari Rally Iaşi 2016 (8-10 septembrie)
Articolul următorBulă spaima târgului, păstrat la „răcoare” încă o lună
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.