0:00

ISU Neamț: sprijin pentru refugiații din Ucraina, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFiecare acțiune de sprijinire a persoanelor sosite din Ucraina, contează! În aceste momente grele solidaritatea unește oamenii.

Astăzi, cadrele ISU Neamț au desfășurat diverse acțiuni care au avut scop sprijinirea persoanelor din Ucraina.

La spațiul de cazare de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” colega noastră, lt. Nicorescu Rodica, psiholog în cadrul ISU Neamț a facilitat conversațiile cu aceste persoane și a acordat asistență psihologică.

Oameni cu inima mare, au dăruit cetățenilor din Ucraina îmbrăcăminte, alimente și produse pentru igiena personală. Jucăriile dăruite au adus zâmbete pe chipul copiilor care încă nu realizează ce se întâmplă.

ISU Neamț: sprijin pentru refugiații din Ucraina, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPentru a le face șederea mai frumoasă acestor copii, antreprenori din județ (din cadrul unor centre comerciale) au oferit posibilitatea petrecerii timpului în spații de joacă special amenajate și servirea mesei.

Un copil de 7 ani a necesitat îngrijiri medicale de specialitate și a fost preluat și transportat la Spitalul Județean Piatra Neamț.

Pompieri, echipe medicale, polițiști, jandarmi, autorități locale, reprezentanți ai Inspectoratului General de Imigrări, voluntari, reprezentanți ai societății civile și oameni simpli oferă ajutor când este nevoiesemenilor lor.

ISU Neamț: sprijin pentru refugiații din Ucraina, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTotodată, 23 de pompieri militari din cadrul inspectoratului pentru situații de urgență al județului Neamț se află în sprijinul colegilor și autorităților sucevene, cu un modul de tabără completă, bucătărie mobilă și generator dar și cu un microbuz pentru transportul persoanelor.

Suntem alături de aceste persoane, care de câteva zile trăiesc o adevărată dramă!

Dacă doriți să veniți în sprijinul acestor persoane, va puteți arată intenția de a oferi servicii (cazare, masă, suport medical, traducere rtc) și bunuri sunând la nr de telefon

  • 0233 234530
  • 0736 388841
    sau accesând:
  • https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeyirIDJ2dD-SMm8wPLRxLTdagDQoCxVY-QBn1uE2t7GUZnjQ/viewform

Toate intențiile dumneavoastră de a dărui vor fi centralizate și vor fi folosite în folosul acestor persoane greu încercate ce ne tranzitează județul.

ISU Neamț

Articolul precedentSolidaritate cu refugiații din Ucraina: a fost refuzată de ai ei, ajutată de români
Articolul următorÎncă un grup de refugiați cazați la Piatra Neamț.
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.