pietricica turism

Pompierii nemţeni au intervenit, marţi, 31 ianuarie, pentru stingerea a două incendii la locuinţe din Săbăoani şi Borleşti.

Prima intervenţie a avut loc la ora 10:46, la o locuință din Săbăoani. “La locul evenimentului s-au deplasat 8 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de capacitate medie din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, care au stins incendiul în urma căruia au ars: acoperișul confecționat din asterială lemn și învelitoare tablă pe o suprafață de cca. 20 mp și bunuri aflate în anexă. Cauza probabilă a incendiului: jar căzut din sobă”, potrivit ISU Neamţ.

Spre orele serii (19:38), un alt incendiu a fost anunțat la 112. Era vorba de un adăpost de animale și o anexă locuință din comuna Borlești, sat Ruseni. “La locul evenimentului s-au deplasat 13 subofițeri cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, care au stins incendiul în urma căruia au ars: la anexă, cca. 88 mp acoperiș construit din asterială lemn, șindrilă și parțial tablă și cca. 44 mp planșeu lemn și la adăpostul de animale cca. 224 mp acoperiș din scândură lemn și șindrilă și 140 mp planșeu scândură lemn, 11 tone furaje, 1,5 mc cherestea și 3 mc lemne de foc. Cauza probabilă a incendiului:scurtcircuit electric”, mai precizează ISU Neamţ. (ZCH NEWS)