0:00

ISU Neamț face înscrieri pentru programul „Salvator din pasiune”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiISU Neamț reia campania de recrutare în cadrul progamului „Salvator din pasiune”. „După parcurgerea unor programe de pregătire, activitățile derulate alături de pompierii militari vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acțiunile de ajutor umanitar și în cele de popularizare a mesajelor preventive”, anunță ISU Neamț.

Doritorii trebuie să aibă vârsta între 16 și 65 de ani, să fie apți medical, să nu fi fost condamnați pentru săvârșirea infracțiunilor cu intenție și să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență. Dosarul include cererea de înscriere; certificatul de cazier judiciar (pentru cei peste 18 ani); copie a actului de identitate; avizul psihologic; actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare; adeverința medicală din care să reiasă, cumulativ, cel puțin două din următoarele criterii „nu se află în evidență cu boli cronice”, „apt pentru efort fizic de nivel mediu” și „clinic sănătos”; acordul părinților/tutorelui legal, pentru persoanele care au sub 18 ani. Documentele pot fi descărcate de pe site-ul ijsunt.ro.

Dosarele complete se depun în perioada 24 iulie-4 august, de luni până vineri, în intervalul orar 13:00-15:00, la punctele de control acces din cadrul Detașamentelor de pompieri din Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț. Cei care au depus cererea de înscriere vor fi contactați în vederea completării dosarului pentru voluntariat. După analiza dosarelor, doritorii vor fi contactați pentru semnarea contractelor de voluntariat și pentru informarea cu privire la activitățile ce se vor desfășura în cadrul programului de pregătire. Detalii suplimentare pot fi obținute la sediul ISU Neamț sau pe site-ul www.ijsunt.ro.

(G.S.)

Articolul precedentScandal între frați: unul a fost reținut pentru furt și incendiere
Articolul următorUrs la Durău: a fost transmis mesaj RO-ALERT
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.