pietricica turism

ISU Neamț, prin vocea generalului Ioan Nițică, și-a prezentat marți, 5 februarie, bilanțul activităților din anul 2018. Prezente în Sala ”Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț au fost cadrele ISU Neamț, autorități locale și județene. Invitat special a fost șeful IGSU, generalul de brigadă Dan Paul Iamandi.

S-a dat citire statisticilor în materie de realizări și nerealizări ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Petrodava” al județului Neamț și au fost oferite certificate de apreciere specifice și titlul de ”salvator de onoare” mai multor subofițeri din instituție.

Bilanțul este momentul în care ne contabilizăm reușitele, dar și nerealizările și plecăm încrezători în noul an că vom realiza tot ce ne propunem, că siguranța cetățenilor județului este scopul nostru suprem și pe care îl vom servi fără încetare”, a spus în încheiere Ioan Nițică, comandantul ISU Neamț.

Pentru 2019, pe lângă îndeplinirea atribuțiilor ce le revin, pompierii nemțeni și-au propus înființarea unui punct de lucru în oraşul Bicaz şi a unuia în zona Dragomireşti, cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ. De asemenea, și-a dori mutarea Gărzii 2 Poiana Teiului și a Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ în spaţii noi. În același context se vor face demersuri pentru realizarea unei investiţii care să asigure spaţii optime pentru Dispecerat şi Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, SMURD, depozite, precum şi vestiare pentru personalul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ.

După prezentarea ”Evaluării activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Petrodava” al județului Neamț în anul 2018”, militarii au fost felicitați de Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț, Lucian Micu, primarul municipiului Roman, de subprefectul Doru Ungureanu și de vicepreședintele CJ Adrian Diaconu. (I.Ș.)

Comunicatul oficial al ISU Neamț îl puteți vedea aici.