copil agresatBărbatul din judeţul Vaslui care a ajuns în atenţia autorităţilor în urmă cu un an, întrucât şi-a agresat în mod repetat cei trei copii şi i-a obligat să îl filmeze în timp ce îi bătea, a fost condamnat de Judecătoria Bârlad la un an de închisoare cu suspendare, decizia nefiind definitivă, relatează gandul.info, citând Mediafax.

Judecătoria Bârlad l-a condamnat pe Gheorghe Halmagea la un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru violenţă în familie, pe motiv că şi-a agresat în mod repetat copiii – două fete de 14 şi 15 ani şi un băieţel de cinci ani – care îi fuseseră încredinţaţi după divorţ. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Bărbatul de 41 de ani, care, în urmă cu un an, şi-a obligat copiii să îl filmeze în timp ce îşi bătea una dintre fiice, a primit ulterior interdicţie din partea instanţei de a se apropia la mai mult de 500 de metri de locuinţa mătuşii copiilor, în grija căreia aceştia au fost încredinţaţi, ulterior, de către Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui.

Cei trei fraţi au fost preluaţi în regim de urgenţă, în aprilie 2014, de către Direcţia pentru Protecţia Copilului, după ce au fost agresaţi în mod repetat de tatăl lor, una dintre fete având echimoze şi leziuni la faţă. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, cei trei copii se aflau în grija tatălui, care a câştigat custodia acestora în instanţă, în urma divorţului. Cazul a ajuns în atenţia autorităţilor după ce una dintre fete a povestit la şcoală abuzurile fizice la care fusese supusă de tatăl său. Ulterior, conducerea şcolii l-a anunţat pe asistentul social din comună, care la rândul său a informat Poliţia locală.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub, declara că în urma anchetelor s-a stabilit că bărbatul le agresa în mod repetat pe cele două fete, pe numele acestuia fiind întocmit atunci un dosar penal pentru violenţă în familie şi ameninţare. Iniţial, cei trei fraţi au fost preluaţi într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, ulterior fiind daţi în îngrijire unei rude din partea mamei. (ZCH NEWS)