pietricica turism

tg biserica sfintii voievoziJoi, 19 ianuarie, la Biserica “Sfinții Voievozi” va ajunge ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pentru a-l instala pe preotul Nicolae Axentioi pe scaunul de Protopop al orașului Târgu-Neamț. Înainte de ceremonia de investire (programată la ora 9:30) va fi oficiată o slujbă de sfințire (ora 8:00). Noul protopop de Târgu-Neamț este preotul paroh de la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din satul Nemțișor, comuna Vânători-Neamț și urmează la conducerea Protopopiatului după preotul Ioan Dogaru.

tg schit RădeniÎn aceeași zi, dar la câțiva kilometri distanță, mai exact la Schitul “Sfânta Cuvioasa Parascheva” din satul Rădeni, comuna Păstrăveni, va avea loc o întâlnire a unor preoți pentru a discuta despre Sinaxă. Comunitatea de călugări de la acest schit duce o luptă acerbă împotriva deciziilor luate la întâlnirea Marelui și Sfântului Sinod din insula Creta din vara anului 2016.

“În vara lui 2016, în localitatea Kolimbari, în insula Creta, s-a desfăşurat ceea ce s-a numit «Marele şi Sfântul Sinod», o întâlnire care s-a dorit a fi panortodoxă şi şi-a propus cu emfază «să manifeste unitatea sinodală a Ortodoxiei», dar a produs, prin deciziile sale, o dezbinare fără precedent în rândul Sfintelor Biserici Ortodoxe. Adunarea din Creta a adoptat hotărârea eretică de introducere în Ortodoxie, ca mod de gândire eclesiologică şi acţiune misionară, a ecumenismului, ideologie condamnată ca erezie şi panerezie de sfinţi ai Bisericii, precum sfântul Ignatie Brancianinov, sfântul Ioan Iacob Hozevitul, sfântul Iustin Popovici, sfântul Nicolae Velimirovici, sfântul Paisie Aghioritul, de teologi renumiţi, precum părintele academician preot profesor Dumitru Stăniloae, părintele Serafim Rose, de duhovnici recunoscuţi precum părintele Iustin Pârvu, părintele Ilie Cleopa, părintele Arsenie Papacioc, de sinoade locale, precum sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse din Exil, sinodul Bisericii Ortodoxe Georgiene, sinodul Bisericii Ortodoxe Bulgare”, se arată pe site-ul oficial al schitului. (C.T. STURZU)