0:00

Ionel Arsene va fi extrădat. Decizia Curții de Casație din Italia este definitivă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFostul președinte al CJ Neamț, Ionel Arsene va fi extrădat din Italia, anunță Ministerul Justiției.

Curtea de Casație din Italia a decis predarea lui Ionel Arsene autorităților din România, conform G4Media, decizia acestei instanțe fiind definitivă.

Amintim că Ionel Arsene a fost condamnat definitiv de  la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență. Înainte de pronunțarea sentinței, fostul președinte CJ Neamț a fugit în Italia, profitând de faptul că nu avea interdicție de a părăsi țara.

Ministerul Justiției, Alina Gorghiu a declarat pentru news.ro: „Ministerul Justiţiei tratează toţi fugarii la fel, indiferent de numele lor. Astăzi, Curtea de Casaţie din Italia a decis predarea lui Ionel Arsene autorităţilor din România. Hotărârea este definitivă. În scurt timp va fi predat autorităţilor din ţară. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ a fost condamnat definitiv, de instanţa română, la o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani şi 8 luni, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă. Statul român este preocupat ca justiţia să fie făcută până la capăt. Mulţumesc tuturor autorităţilor implicate!”.

Z.C.

Articolul precedentOportunități de angajare în armată: 1.650 de posturi în țară, 3 în Neamț
Articolul următorAmenzi pentru depăşirea plafonului de 50.000 de lei în casierie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.