Ordinul privind suspendarea lui Ionel Arsene din funcția de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ a plecat de la Prefectură spre Registratura CJ.

Documentul a fost semnat de subprefectul judeţului Neamţ, Iulian Jugan, dată fiind indisponibilitatea prefectului Vasile Panaite, despre care puteți citi aici. Hârtia a fost trimisă, întru aplicare, celor de la CJ Neamț. ”Conform procedurilor în vigoare, odată ajuns la Registratura CJ, ordinul de suspendare a preşedintelui CJ Neamţ, Ionel Arsene, urmează a fi verificat şi contrasemnat de secretarul general al judeţului, Daniela Soroceanu. La rândul său, aceasta urmează ca, în cel mai scurt timp posibil, să convoace o şedinţă a Consiliului Judeţean, prin care să se aleagă, de îndată, un alt preşedinte al CJ, având în vedere faptul că, odată semnat ordinul de suspendare din funcţie a lui Ionel Arsene, Consiliul Judeţean rămâne, practic, fără niciun şef”, a declarat subprefectul Iulian Jugan.

Deocamdată, ordinul de suspendare nu a ajuns la mine. Nu pot să spun ce se va întâmpla în continuare, până nu văd respectivul ordin, până nu îl citesc. Urmează să-l studiez şi apoi putem discuta”, a declarat Daniela Soroceanu, secretarul judeţului Neamţ.

Reamintim că Ionel Arsene se află în arest preventiv pentru 30 de zile începând cu 29 ianuarie, urmare a deciziei Curții de Apel Bacău, în dosarul în care acesta este urmărit penal pentru trafic de influență.

Acum, cât de tare se grăbesc consilierii județeni să desemneze un președinte dintre cei doi disponibili, Laurențiu Dulamă și Ion Asaftei, s-a putut vedea la ședința de ieri a Consiliului, unde, deși nu era cazul, toți au dat bir cu fugiții, după cum puteți reciti aici. (E.C.)

Ordinul de prefect: