Arsene_Ionel

La redacție a sosit un comunicat în care ni se spune că dl. deputat Ionel Arsene a depus/ va depune o declarație politică în Parlament în legătură cu reducerea CAS- ului. Trebuie să remarcăm că declarația a sosit gata pregătită pentru tipar, cu citate clare și sublinieri și mai clare, cu titluri și intertitluri, pentru a face cât mai ușoară munca redacțională. Evident, publicăm comunicatul deoarece știm cât de mult contează imaginea pentru domnul deputat.

Reducerea CAS este o măsură foarte bună. Reprezentanții opoziției au ajuns în situația ridicolă de a critica inițiative pe care le cred necesare

Deputatul Ionel Arsene, în cadrul declarației depuse la Camera Deputaților, a făcut referire reacțiile opoziției față de măsurile economice ale Guvernului.

„În an electoral, nesăbuința reprezentanților dreptei unificate pe jumătate, adică a celor de la PNL și PDL, atinge cote maxime. De unde până mai ieri colegii mei liberali aproape condiționau existența fostei Uniuni Social Liberal de măsura de reducere a CAS, astăzi tot ei sunt nemulțumiți că se aplică. Ca o dovadă a amneziei politice, la sfârșitul anului trecut colegii de la PNL lăudau Guvernul condus de Victor Ponta pentru că, spre deosebire de Guvernul Boc, a prezentat delegației Fondului Monetar Internațional intenția de a reduce CAS-ul. Astăzi, când liberalii au ajuns iarăși colegi de alianță politică cu Emil Boc, fix aceeași inițiativă a devenit criticabilă, discutabilă și, în general, nu la fel de pozitivă pentru economie cum era anul trecut. Cei de la PDL consideră reducerea CAS o capcană electorală. Dar colegii lor de la PNL ar putea foarte bine să le explice că nu este așa, mai ales că ei își doreau reducerea acestei taxe de la 1 iulie. Dacă iulie nu este rău, de ce octombrie a devenit, brusc, ceva foarte negativ?”, susține Ionel Arsene.

Parlamentarul social-democrat a mai arătat că „opoziția naște serioase probleme de imagine României generând episoade neverosimile de politicianism. O delegație condusă de noul lider al PNL a mers la întâlnirea cu reprezentanții FMI doar pentru a le spune că reducerea CAS este o inițiativă liberală. Este de necrezut că opoziția mută lupta lor politică în negocierile cu FMI, arătând că face calcule meschine și ignorând dorințele românilor. Putem înțelege anumite luări de poziție motivate de apropierea diferitelor campanii electorale, dar în nici un caz opoziția nu poate justifica acțiuni ce au rolul de a împiedica implementarea unor măsuri de care România și mediul de afaceri au nevoie. Interesul electoral nu trebuie să fie mai presus de cel public”.

Deputatul Ionel Arsene a făcut referire și la efectele scăderii taxelor: „Calculele făcute pentru impactul reducerii CAS arată că această măsură poate permite crearea de noi locuri de muncă sau poate ajuta oamenii de afaceri să facă investițiile de care au nevoie. Un județ ca Neamț, pe care îl reprezint în Parlament, are nevoie de o astfel de măsură. Vă asigur că toți întreprinzătorii din zona Neamțului o consideră necesară și foarte bună. Tocmai din acest motiv, aș vrea să-i văd pe colegii mei de la PDL și PNL cum le explică acestor oameni de ce reducerea CAS nu este bună de fapt. Acesta este adevărul: PNL și PDL au pierdut de multă vreme contactul cu cetățenii și cu realitatea. N-au de unde să știe ce se întâmpla în țară dacă nici măcar nu încearcă să afle ce-și doresc oamenii sau de ce au nevoie”.

„Sper că la un moment dat opoziția va arăta și ea poate să fie altfel decât oportunistă în scopuri electorale, iar colegii mei liberali își vor da seama că este ridicol să ajungi să nu mai fii de acord cu inițiativele pe care le cereai imperativ până mai ieri”, a mai precizat deputatul PSD.

1 COMENTARIU

Comments are closed.