0:00

Fostul președinte al CJ Neamț, Ionel Arsene face o nouă încercare de a scăpa de condamnarea de 6 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție. El a depus pe rolul Tribunalului Bacău a solicitare de revizuire a sentinței penale, prin care a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunii de trafic de influență.

Ionel Arsene încearcă din nou să scape de condamnare, ZCH NEWS - sursa ta de informații

După înregistrarea dosarului pe rolul instanței, acesta a fost repartizat aleatoriu. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 17 septembrie. Magistrații din județul vecin pot respinge cererea condamnatului sau o pot admite dispunând în consecință ce se va întâmpla în continuare. Nu trebuie uitat faptul că Arsene a mai avut o încercare similară când a sesizat Înalta Curte de Casație și Justiție cu recurs în casație, acțiunea fiind respinsă (amănunte aici).

Ce spune codul de procedura penală

De menționat este faptul că normele legale în vigoare, Codul de procedură penală, stabilește exact care sunt situațiile în care poate fi solicitată revizuirea unei sentințe penale. Este vorba de mai multe cazuri între care în situația în care au fost descoperite fapte și împrejurări necunoscute la soluționarea cauzei și care dovedesc netemeinicia hotărârii ori dacă hotărârea a cărei revizuire se cere s-a întemeiat pe declarația unui martor, opinia unui expert sau pe situațiile învederate de un interpret, care a săvârșit infracțiunea de mărturie mincinoasă în cauza a cărei revizuire se cere, influențând astfel soluția pronunțată.

Ex-președintele CJ Neamț Ionel Arsene a plecat din țară cu foarte puțin timp înainte de pronunțarea unei decizii definitive, stabilindu-se în Italia, la Bari. Ministerul Justiției a făcut demersuri pentru extrădarea condamnatului fugar și după un rezultat pozitiv în acest sens, Arsene și-a mobilizat avocații care au găsit drept soluție sesizarea CEDO, extrădarea fiind blocată. S-a invocat printre altele că fostul președinte al CJ Neamț are probleme psihice, cu tendințe suicidale și că ar putea să-și ia viața dacă ajunge în unul din penitenciarele autohtone (amănunte aici, aici și aici).

(G. S.)

Articolul precedentStatistici îngrijorătoare: În Neamț, 688 de persoane au fost victimele violenței în familie în 2024
Articolul următorOrganizarea examenului național de Bacalaureat – sesiunea august 2024 în județul Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.