0:00

Ionel Arsene apelează la CEDO pentru a bloca extrădarea în România, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIonel Arsene nu poate fi extrădat în România deoarece suferă de „patologii grave, inclusiv neuro-psihiatrice” și prezintă un „risc de sinucidere foarte mare și ar crește exponențial în cazul extrădării”. Aceasta este poziția pe care avocații lui Ionel Arsene din Italia, Alfredo Gaito și Mario Antinucci au prezentat-o în publicația Corriere della Calabria.

Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț a fost condamnat definitiv în România la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență. Înainte de pronunțarea verdictului, el a fugit în Italia. La finalul lunii octombrie, Curtea de Apel din Bari a decis că Ionel Arsene va fi extrădat în România pentru a-și executa pedeapsa. Avocații acestuia susțin că el este și victima unei „persecuții politice”.

Se pare însă că Ionel Arsene joacă ultima carte pentru a evita extrădarea, anume apelul la CEDO. Avocații acestuia au anunțat că vor face cerere de urgență la această instituție pentru a blocat procesul de extrădare pe motive medicale.

Z.C.

Articolul precedentL2 Rezultatele complete ale etapei a XII-a * Clasament
Articolul următorIncendiu în trei gospodării din Viişoara. O femeie a ajuns la spital
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.