Printre ultimele posturi și norme încă libere după începerea școlii, la 10 septembrie, în învățământul nemțean, este și cel de învățător la școala din satul Izvorul Alb, Bicaz. Pentru că este singura învățătoare care predă aici elevilor numărați pe degetele de la o mână, scoaterea la concurs a postului ocupat de Ioana Simona Gherasim, conform ultimului anunț al Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Neamț, din 17 septembrie, înseamnă probleme. Satul este la capătul unui drum ce trece prin pădure și la vreo 17 kilometri de orașul Bicaz și de Școala Gimnazială nr. 1 de care aparține, iar administrația locală nu a găsit alte variante mai eficiente și rentabile pentru elevii din sat.

De la ISJ Neamț am primit asigurări că învățătoarea Simona Gherasim nu pleacă nicăieri și că totul este doar o simplă formalitate: „Postul doamnei învățătoare de la școala Izvorul Alb a fost scos la concurs, pentru că doamna învățătoare nu a participat la concursul de titularizare, din această vară, neștiind dacă va mai fi menținută structura sau nu. Acolo, în ultimii ani, sunt foarte puțini elevi, anul acesta la cursuri sunt doar doi elevi. Fiindcă structura funcționează și în anul școlar 2018-2019, postul a fost scos la concurs, la nivelul acelei unități de învățământ”, a declarat inspectorul general adjunct Ioan Milea.

Asigurări ferme vin și din partea directorului Paula Stăcescu, de la Școala Gimnazială nr. 1 Bicaz: „Nu este nici o problemă, doamna învățătoare rămâne la școala de la Izvorul Alb. Are toate calificările necesare, are definitivat, doar că n-a participat la titularizare. Dumneaei este localnică, din Izvorul Alb, nu pleacă nicăieri. Concursul este pe unitate și constă în inspecția la clasă și proba scrisă”.

Unul dintre cei doi elevi ai școlii primare din Izvorul Alb este din Secu, la vreo 6 kilometri distanță, satul în care școala a fost închisă acum câțiva ani, fiindcă se dărâma. Primăria Bicaz asigură lemnele pentru încălzirea școlii din Izvorul Alb și cheltuielile de transport pentru elevul care locuiește la Secu. (C.I.)

Articolul precedent„Mâtzele Negre”, locul I şi la Săcele
Articolul următorPROGRAM Cupa TCE 3 Brazi, ediţia a IX-a, la Baza Hipică (20-23.09)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.