”În Neamţ, rezultatul este bun, dacă-l raportăm la cel naţional. Dar este sub așteptări. Neamţul se află pe locul 14 pe ţară și pe al 3-lea loc în Moldova, după Botoșani și Vaslui. Mă întrebați dacă îmi asum rezultatul votului. Da, oricare ar fi fost el, era de datoria mea să mi-l asum. E clar că, de aici încolo, alţii vor trebui să se implice, mai mult ca mine, în activitatea organizaţiei PSD Neamţ. Am să-mi permit și un scurt comentariu referitor la rezultatul de la nivel naţional: după aceste alegeri, PSD este obligat să facă o analiză corectă, tranșantă, dar fără patimă, a modului în care a decurs campania electorală. Să stabilească exact cauzele care au dus la pierderea președinţiei la un scor atât de sever. Sunt multe aspecte care nu au funcţionat bine, mai ales între cele două tururi de scrutin. Cred că s-a vorbit mult prea mult de răzbunări, de pedepse, de pușcărie, iar alegătorii au sancţionat aroganţa și infatuarea liderilor, naţionali ori judeţeni, care au lansat asemenea vorbe necontrolate. Sunt judeţe care ar fi obţinut mai multe voturi dacă liderii lor n-ar făcut gafe de neiertat. Se impune o analiză atentă în toate organizaţiile, fie de nivel naţional sau local. Nu îi dăm pe ei deoparte și ne așezăm noi, cei care nu ne-am implicat atât cât ar fi fost nevoie”.

Mugur Cozmanciuc: “Nu mă aşteptam la această diferenţă de scor”

”Vreau să mulțumesc celor peste 115.868 de nemțeni pentru încrederea acordată candidatului Klaus Iohannis și marelui Partid Național Liberal. Scorul obţinut de Klaus Iohannis în judeţul Neamţ, de 45,05%, este unul neaşteptat în condiţiile în care PNL şi PDL au pierdut aproape toţi primarii în urma ordonanţei privind aleşii locali. Rezultatul alegerilor are la bază un singur motiv şi anume valul creat de toţi cetăţenii români din diaspora. Victoria lui Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale nu este surprinzătoare însă diferenţa de scor reprezintă o surpriză. Să fiu sincer, nu mă aşteptam la această diferenţă de scor”.

Aurelia Simionică: ”Mulțumesc tuturor”

”Mulțumesc tuturor cetățenilor din Piatra Neamț, care ne-au acordat votul lor, mulțumesc prietenilor și colegilor mei. Îi asigur pe cetățenii municipiului Piatra Neamț de faptul că respect și apreciez decizia pe care au luat-o”.

Dragoș Chitic: “Bravo, pietreni!”

”Mulțumesc tuturor pietrenilor care au fost la vot. Am arătat forță și determinare, am arătat că ne pasă de România. A fost un vot împotriva umilinței, manipulării, șantajului, presiunii politice, minciunii. A fost un vot hotărâtor pentru a schimba modul în care se face politică în România. Cetățenii din Piatra Neamț au arătat că nu pot fi cumpărați, că votează nemțește, că adevărul întotdeauna învinge. Bravo, pietreni! Președintele câștigător va trebui să fie președintele tuturor românilor indiferent de opțiunea politică. Să nu ne așteptăm ca, de mâine, să «răsară soarele», să avem răbdare. Dar de mâine trebuie să ne facem cu toții treaba cât mai bine, să contribuim cu toții la schimbarea în bine a României. Ne-am recâștigat încrederea și demnitatea, am arătat lumii întregi că suntem o țară demnă de Uniunea Europeană”. (Ceahlăul ®)

1 COMENTARIU

Comments are closed.