ioan-costin-tomaÎmpreună cu Ioan Costin Toma, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Neamţ, am făcut o scurtă incursiune în campionatele Ligilor a IV-a şi a V-a de fotbal care recent şi-au desemnat liderele de toamnă.

Lideră în Liga a IV-a la finalul turului, domnule preşedinte, este Bradul Borca (40 puncte) secondată îndeaproape de Teiul Poiana Teiului (39 puncte). Podiumul a mai fost „prins” şi de Bradul Roznov (28 puncte).

Ioan Costin Toma: Bradul Borca este o echipă foarte bine pregătită. Tot timpul a avut grijă să-şi facă transferuri, să se întărească. Există stabilitate şi la nivelul conducerii şi drept urmare rezultatele se văd. Şi Teiul Poiana Teiului este o formaţie puternică. E importantă şi urcarea pe podium a Bradului Roznov care la început era o echipă cu mari probleme la înscriere, dar până la urmă totul s-a reglat din mers. Turul campionatului s-a desfăşurat sub nişte auspicii bune. M-a surprins totuşi neplăcut Speranţa Răuceşti, care nu mai seamănă cu echipa din campionatul trecut. Însă oricând poate reveni între echipele fruntaşe. În ceea ce priveşte partea inferioară a clasamentului, LPS Piatra Neamt chiar dacă ocupă ultimul loc, este fantastic că totuşi se doreşte ca aceşti jucători să se călească şi unde pot să se dezvolte şi să capete experienţă dacă nu într-un campionat mai puternic. În schimb, îmi pare foarte rău de LPS Roman care s-a retras, dar se pare că este o justificare destul de pertinentă acolo, deoarece se lucra la terenurile sintetice şi nu mai avea unde să joace.

Am ajuns la Liga a V-a. Aici turul sezonului s-a încheiat mai devreme. În seria I lideră este Siretul Doljeşti, iar în seria a II-a conduce CSM Ceahlăul numai cu victorii.

Ioan Costin Toma: Ambele serii sunt foarte disputate deoarece cuprind echipe bune. Un tur de campionat bun, mai liniştit decât alte dăţi, exceptând două, trei cazuri. Îi felicit pe toţi. Siretul Doljeşti promite mult, oricum se anunţă o „bătălie” interesantă la vârf alături de Unirea Dulceşti şi Moldova II Cordun. CSM Ceahlăul este o echipă tânără, o echipă frumoasă însă când va intra în Liga a IV-a va vedea că altul este nivelul fotbalului. Conducerea este conştientă că altele vor fi datele problemei într-un eşalon superior, este preocupată de aducerea în viitor a unor jucători cu experienţă. Şi Olimpia Grinţieş e o echipă bună, dar nu are o bază sportivă adecvată şi nu ar corespunde Ligii a IV-a. Tuturor le doresc Sărbători fericite şi realizări depline. (Ana MOISE)

Articolul precedentTârgul de Crăciun, program 7-9 decembrie
Articolul următorCSM Roman a încheiat cantonamentul de la Vatra Dornei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.