pietricica turism

chelaruVicepreşedintele Senatului României, nemţeanul Ioan Chelaru a declarat, marți, 3 mai, că ar putea accepta o eventuală nominalizare la funcția de judecător la Curtea Constituţională a României (CCR) din partea grupului PSD.

“Nu știu, eu nu am discutat subiectul. Urmează probabil la grupul parlamentar să se discute această chestiune. Sigur că, în măsura în care grupul va aprecia că activitatea mea anterioară, pregătirea mea profesională și experiența pe care o am sunt suficiente sau necesare și ar aduce un plus reprezentantului pe care grupul sau Senatul îl va trimite, mă gândesc că aș putea spune da, dar urmează să analizăm”, a declarat Ioan Chelaru.

Senatorul nemţean a ţinut să precizeze că este un subiect care a fost discutat de mai multe ori, dar preferă să păstreze o rezervă pentru că nu ar vrea să facă declaraţii despre un lucru care nu se adevereşte.

CCR a declanșat procedura de numire a trei judecători, având în vedere că, în data de 13 iulie, expiră mandatele lui Augustin Zegrean (actualul preşedinte), Tudorel Toader și Valentin Puskas.

Parlamentul are termen până pe 9 mai să desemneze două dintre propuneri, o a treia urmând a veni din partea preşedintelui României. (ZCH NEWS)

1 COMENTARIU

Comments are closed.