0:00

Investiții în infrastructura educațională antepreșcolară, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInvestițiile pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii pentru educația antepreșcolară vor fi prioritare în anul 2022. Astfel, în acest an va demara construcția de noi creșe și vor fi modernizate creșele Mărăței și Precista.

O nouă creșă va fi construită prin „Programul național de construcție de creșe” pe strada Mihai Viteazu din Piatra-Neamț, în apropierea Sălii Polivalente. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a aprobat deja finanțarea pentru construcția acestei creșe, urmează organizarea achiziției publice pentru atribuirea contractelor, după care vor demara lucrările efective. Este vorba despre o creșă de nivel mediu, cu o capacitate de până la 70 copii, echivalentul a 6-7 grupe. Prin același program se va construi și o creșă de nivel mic în cartierul Văleni, cu o capacitate de 40 de copii, pentru care se așteaptă aprobarea finanțării.

Tot în acest an vor demara lucrările la centrul de zi tip creșă ”Primii pași” care va funcționa într-un spațiu de pe Strada Progresului, amenajat cu fonduri de la bugetul local. Dotarea și funcționarea centrului vor fi asigurate printr-un proiect cu finanțare europeană prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 „Educație și competențe”, Componenta „Dezvoltarea serviciilor de educație antepreșcolară”. În cadrul creșei, o echipă multidisciplinară formată din 18 specialiști va oferi servicii socio-educaționale pentru 76 de copii de vârstă antepreșcolară, respectiv 0-2 ani, ce provin din familii aflate în dificultate din Piatra-Neamț.

„Pentru a construi o comunitate puternică , în permanentă dezvoltare trebuie să susținem educația de la cele mai fragede vârste. Este responsabilitatea noastră să asigurăm cele mai bune condiții pentru desfășurarea actului educațional la toate nivelurile de învățământ. De aceea investițiile în modernizarea infrastructurii educaționale, dar și în construirea de noi creșe reprezintă o prioritate. Vom continua și scrierea de proiecte pentru a profita de orice sursă de finanțare disponibilă, astfel încât cei mici să beneficieze de servicii de îngrijire și educare la cele mai înalte standarde.”, a declarat primarul Andrei Carabelea

Anul trecut Primăria Piatra-Neamț a depus alte două solicitări de finanțare la Compania Națională de Investiții  pentru schimbarea destinației unor centrale termice  în vederea amenajării a două noi creșe. Este vorba despre fosta centrală termică 42 din Strada Gavril Galinescu din cartierul Dărmănești și CT 50 din strada Burebista, cartier Precista.

În paralel continuă implementarea proiectelor cu finanțare europeană pentru modernizarea creșelor existente. Lucrările de reabilitare și modernizare la creșa Mărăței sunt realizate în proporție de 95%, urmând ca în acest an să înceapă lucrările de modernizare la creșa Precista. Prin aceste proiecte se realizează reabilitări termice ale clădirilor, modernizarea instalațiilor electrice, sanitare și de iluminat, amenajări ale spațiilor exterioare și îmbunătățirea bazei materiale.

Departament Comunicare, Primăria Piatra Neamț

Articolul precedentLocuri de muncă în instituţii publice din Regiunea Nord-Est
Articolul următorȘtire actualizată. Femeie lovită mortal de un autoturism
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.