La sfârșitul săptămânii trecute, în județul Neamț, inspectorul general Constantin Popescu, de la Ministerul Educației, a efectuat o vizită tematică la mai multe școli cu profil tehnic. În urma vizitei, învățământul tehnic și profesional a „scăpat” doar cu câteva sfaturi.

Însoțit de reprezentanții ISJ Neamț, acesta a ajuns, la 9 unități de învățământ: CT de Transporturi Piatra Neamț, CT „Gheorghe Cartianu” Piatra Neamț, Colegiul Tehnic (Forestier) Piatra Neamț, Liceul Tehnologic Economic-Administrativ Piatra Neamț, Liceul Tehnologic „Vasile Conta” din Târgu Neamț, CT „Ion Creangă” din Târgu Neamț, Liceul Tehnologic Oglinzi, Colegiul Tehnic „Danubiana” din Roman și CT „Petru Poni” din Roman.

Din cele verificate, învățământul tehnic și profesional pare să facă pași în față dacă luăm în considerare cele constatate de oficialii Ministerului.

„Au fost analizate mai multe aspecte. S-a verificat modul de aplicare a curricumului, s-au verificat documentele școlare, registrele, cataloagele. În al doilea rând s-a mers la partenerii economici care au încheiat contracte de colaborare cu școlile nemțene. S-a mers în vizită la  SC SOFIAMAN IMPEX SRL, firmă care a încheiat contract cu Liceul Oglinzi. Acolo sunt elevi care fac practică”, a declarat prof. Rodica Ciuchi, inspector Discipline Tehnice din cadrul ISJ Neamț.

Oficialul de la Minister a mai vizitat atelierele și laboratoarele din unitățile școlare, urmărind în special felul în care arată școlile care au derulat investiții prin programul PHARE.

„Din unitățile școlare amintite, 5 s-au evidențiat ca având condiții îmbunătățite semnificativ prin sprijinul fondurilor PHARE. Și celelate asigură necesarul, dar reprezentantul Ministerului a precizat că trebuie făcute investiții în continuare. De fapt acesta este un spect general, la nivel național”, a adăugat prof. Rodica Ciuchi. (M.T.)