Vicepreședintele CJ Neamț, Dan Manoliu s-a asigurat, zilele acestea, că lucrările la drumurile pentru care Consiliul Județean a scos bani din visterie sunt în grafic și se vor încheia înainte de căderea primei zăpezi. Manoliu, a mers să vadă personal care este stadiul respectivelor lucrură și dacă constructorii nu au mințit când au spus că le termină în decembrie.

Primul drum în lucru vizitat a fost cel care face legătura între Bârâ și Boghicea. Aici, deși era vorba doar de turnarea unui al doilea strat de asfalt pe o porțiune de un kilometru, încă se lucrează la consolidarea unei treimi din respectivul drum pentru că apa infiltrată în timpul inundațiilor din vară a provocat surpări.

”Am verificat stadiul lucrărilor și a investițiilor de la podul de la Tupilați și pe drumul care face legătura între Hoisești și Mărgineni. De asemenea, am văzut și alte două lucrări, la Bahna și Tupilați unde recepția fizică a fost făcută deja, am verificat calitatea respectivelor lucrări. De asemenea, am mers să văd ce se mai întâmplă pe drumul 208G. Acesta, deși este foarte deteriorat, nu va fi închis circulației publice, însă în urma unei consultări cu reprezentanții direcției tehnice din CJ și cu cei de la Drupo cred că vom suplimenta numărul de indicatoare pentru ca oamenii să știe care sunt porțiunile surpate din cauza alunecărilor de teren. În final, am făcut un tur de orizont, am fost inclusiv la Stația de transfer a deșeurilor de la Cordun. Și acolo întârzierile au fost recuperate în sensul că sunt în grafic cu lucrările. Eu am toată speranța că toate aceste lucrări vor fi gata într-o lună de zile”, a explicat Dan Manoliu. (I.C.)