Actualizare: Drumuri naționale închise, oameni izolați de ape. Mai multe comune de pe Valea Muntelui afectate de viituri .60 de familii au rămas izolate de lume din cauza unui podeț rupt de viituri

Circulația se desfășoară cu dificultate pe mai multe porțiuni de drumuri naționale din comunele Hangu, Ceahlău, Poiana Teiului. Autoritățile intervin în mai multe puncte pentru reluarea traficului și pentru degajarea aluviunilor aduse de torenți. Conform ultimelor raportări transmise de Prefectura Neamț în comuna Hangu sunt izolate aproximativ 60 de gospodării din cauză că drumul este blocat.

DN 17B km 75+500, în  extravilan sat Frumosu – colmatat canal podeț se circula pe un singur sens. În comuna Hangu,  pârâul Sasu a transportat aluviuni în DC 146, circulația este blocată, sunt izolate circa 60 gospodării. Dtu CEAHLAU-DN 15 Bistricioara, km 237+800 până la 238+100 – drum închis. Se circulă pe rută ocolitoare DJ 157 A Bistricioara Neamț. Un brad căzut pe carosabil pe DN17B la statia Petrom, blocheaza 50% dintr-un sens de mers. Se intervine cu forțe ISU pentru îndepărtare. DN 15 Poiana  Teiului blocat la km 237+800 – 238+100 de la Peco Socar până la intrarea în  comuna Ceahlău Ceahlău. Pârâul Duruitorii a ieșit din matcă aducând aluviuni pe carosabil, traficul a fost deviat pe DJ 155F.  DC 146 Hangu, în punctul numit Sasu, un podeț de 2,5 m din tuburi beton a fost rupt de aluviuni, și  aproximativ 60 familii sunt izolate.  La intrare în comuna Farcașa, sat Frumosu, dinspre PoianaTeiului, pe DN 17 B se circulă pe un singur sens pe o lungime de 50 metri din cauza unor aluviuni. În comuna Poiana Teiului, sat Dreptu, km. 77+500, se circulă pe un singur sens și se lucrează cu utilaje pentru îndepărtarea aluviunilor”, se arată într-un raport al Prefecturii județului Neamț. (E.C.)

Știre inițială

Apele și-au ieșit din matcă  și la Farcașa și Poiana Teiului.

ISU a a acționat cu forțe suplimentare trimise de la Târgu Neamț, iar primăriile au cerut buldoexcavatoare pentru a degaja aluviunile. Potrivit unui rapoort preliminar de la prefectură, situația se prezintă în felul următor: “Neamț – Afectate comunele  Farcașa și Poiana Teiului. În Farcașa (Soci) -un pârâu a ieșit din matcă. Se acționează de la Primărie cu 2 buldoexcavatoare, iar de la Târgu  Neamț se deplasează 2 subofițeri cu o autospecială. În comuna Farcașa au produs inundații pârâul Bușmei și pârâul Stejarul. În Comuna Poiana Teiului au produs inundații pârâul Faurul si un torent, afluent al pârâului Bolatau. Au fost solicitate  2 utilaje, de către  cele 2 primarii. S-au solicitat utilaje și de la o firmă din zonă  pentru a se suplimenta forțele. Evenimentele sunt în  dinamică”. (E.C.)

Mult mai semnificative sunt fotografiile.

Articolul precedentFOTO Drum blocat între Poiana Largului şi Borsec
Articolul următorImportanta indeplinirii viselor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. Acesta este efectul defrișărilor și a drumurilor făcute alandala prin pădurile noastre.
    Ps. Pardon am uitat nu mai sunt a noastre

  2. Sau acesta este efectul unor ploi care au fost prezente 25 de zile din 30, pentru că pădurile nu pot face față la aluviunile aduse de un pârâu.

Comments are closed.