Ai vrea sa fii fericit? Nu stii cat de important este sa iti realizezi visele? Crezi ca acestea nu te vor afecta pe viitor, daca raman doar idei, fantezii? Fericirea este o stare de spirit, trecatoare, de aceea este definita, de unele persoane, ca o himera. Ea depinde de foarte multi factori, precum starea de sanatate, statutul financiar, calitatea stilului de viata, avand la baza echilibrul si realizarile de pe planul personal si cel profesional. Indeplinirea viselor este de multe ori, sursa fericirii si a mentinerii pozitivismului in atitudinea fata de evenimentele din jurul tau, fie ca este vorba despre un eveniment fericit in familie, promovarea la locul de munca, un moment special alaturi de cei dragi sau o reusita la job.

Desi fericirea este definita diferit de catre fiecare persoana in parte, ea are puncte comune, bazandu-se mult pe realizarea de pe planul fizic, material, si emotional. Pe lista multor persoane se afla achizitionarea unei masini, construirea unei case romanesti, independenta financiara sau intemeierea unei familii.

Familia si Succesul

De multe ori, este greu sa imbini planul personal cu cel profesional, datorita prioritatilor care sunt subiective si influentate de diversele evenimente care apar in viata ta. Fiecare vis, are nevoie de un plan pentru a fii realizat, acesta necesitand parcurgerea unor pasi esentiali pentru ca el sa aiba succes. Odata indeplinit un tel, acesta iti va starni nevoia, dorinta, de a evolua constant, facandu-te sa vrei mereu mai mult, mai bine. Daca ai achizitionat o garsoniera sau un apartament cu 2 camere, odata cu intemeierea unei familii si aparitia copilului, copiilor, vei simti nevoia de mai mult spatiu. Daca vrei ca investitia pe care o face intreaga familie, de timp, energie, bani, sa se merite, ia in considerare diversele proiecte de case cu 3 dormitoare, pentru ca viitoare ta locuinta sa fie  facuta de catre profesionistii de la Case Frumoase, astfel incat aceasta sa fie perfecta, asemenea nevoilor si preferintelor tale.

Nu iti limita creativitatea si fa o lista cu utilitatile care iti trebuie, dar si cu stilul si accesoriile arhitecturale, de design, care ai vrea sa te bucure in noua, viitoarea ta casa. Personalizeaz-o astfel incat sa devina refugiul tau din cotidian, globul de cristal in care sa iti gasesti linistea si motivatia, inspiratia, alaturi de familie.

Corelatia dintre fericire si actiunile pe care le faci

FANTEZIA si REALITATEA, DORINTA si ACTIUNEA, sunt concepte influentate reciproc constant, ele neputand fii definite, una fara cealalta. Antiteza lor ofera echilibrul psihic si emotional de care o persoana are nevoie. De foarte multe ori, visele sunt abandonate, visatorii renuntand in a mai incerca sa isi atinga telurile, din diverse cauze, fie personale, sociale sau financiare.

Aceste neimpliniri, odata cu trecerea timpului, se transforma in regrete, ajungand sa devina frustrari ce sunt constant alimentate de „Cum ar fi fost daca..”. Cu toate acestea, cand incepi sa faci investitii si sacrificii cu scopul indeplinirii viselor tale, este vital ca fiecare pas pe care il faci sa se bazeze pe informatii corecte, pe o judecata rationala, facand parte dintr-un plan analizat in detaliu si in ansamblu. Nu face alegeri bazandu-te pe noroc, ori  pe faptul ca te vei descurca mai tarziu cu repercursiunile actiunilor si alegerilor tale, chiar si atunci cand nici nu stii care vor fi.

Fiecare persoana are nevoie de ajutor si sustinere, ocazional, pentru a putea continua, pentru a nu uita care este scopul planului, pentru a putea reveni pe linia ascendenta pe care a pornit. Atunci cand doresti sa iti demonstrezi independenta, tie insusi, in primul rand,trebuie sa stii mereu de ce faci ceea ce faci, sa nu iti lasi motivatia sa se stinga. Secretul succesului este ca atunci cand intampini dificultati in indeplinirea unui proiect, indiferent de gravitatea, complexitatea si durata pe care o au, sa reusesti sa treci peste, cu bine, ambitionandu-te sa continui, automotivandu-te constant.

Articolul precedentȘtire actualizată. Inundații la Farcașa și Poiana Teiului. Galerie foto
Articolul următorL5 Vulturul Costişa, constanţă prin forţa grupului