0:00

INUNDAŢII ÎN MOLDOVA Două persoane au murit! Sute de oameni evacuaţi!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDouă persoane şi-au pierdut viaţa, în ultimele 24 de ore, din cauza inundaţiilor din Moldova, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă.

Una dintre victime este un bărbat din localitatea Livezi (Bacău), care a fost luat de o viitură, în timp ce traversa o punte.

Un alt bărbat şi-a pierdut viaţa în comuna Rugineşti (Vrancea), fiind surprins de ape, în timp ce mergea pe bicicletă.

Potrivit ISU Bacău, 33 de localităţi au fost afectate de viituri. Pompierii militari au acționat pentru salvarea a 41 de persoane (21 de adulți și 20 de minori), dar și pentru evacuarea a 79 de persoane și a bunurilor acestora, din comunele Helegiu și Livezi, din cauza creșterii debitului râului Tazlău.

Circulația rutieră pe drumul european E85 a fost afectată, în cursul serii de joi, 2 iunie, de aluviunile aduse de ape, în localitatea Valea Seacă. Pompierii din Bacău au intervenit și în județul Vrancea, comuna Tănăsoaia, sat Feldioara, pentru evacuarea apei din două gospodării.

“În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, la nivelul judeţului Bacău la ora 06:00, în data de 03.06.2016, erau nealimentate parţial cu energie electrică patru localităţi: cartier Văsâieşti din municipiul Moineşti, comuna Dofteana, zona Salina a oraşului Târgu Ocna şi comuna Ghimeş. Sunt afectaţi 252 consumatori”, potrivit ISU Bacău.

Vineri (3 iunie) dimineaţă, se circula cu dificultate în zona comunei Helegiu, pe drumul național DN11. Începând din seara de 2 iunie, ora 19:18, pe calea ferată, circulația se desfășoară pe tronsonul Faraoani – Valea Seacă cu restricție de viteză pe un singur fir. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ISU)

Articolul precedentPrima noapte de COD ROŞU: 64 de persoane evacuate, drumuri luate de ape și poduri distruse
Articolul următorGALERIE FOTO Calamități la Dămuc și Bicaz Chei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.