Mai multe gospodării au fost inundate la Girov și Gâdinți, după ploile torențiale de aseară. Pompierii de la Detașamentul din Piatra-Neamț au intervenit cu 3 motopompe pentru evacuarea apei din 4 curți și un beci, iar pompierii voluntari de la SVSU au acționat în două curți inundate și la decolmatarea câtorva podețe în satul Căciulești. La Gâdinți o singură gospodărie a fost inundată, iar pompierii de la Detașamentul Roman au intervenit.

Mai mulți localnici din satul Vânători-Neamț au rămas fără curent electric după ce furtuna a doborât un copac peste liniile electrice. Pompierii de la Detașamentul Târgu Neamț au intervenit pentru înlăturarea arborelui și echipa de intervenție a furnizorului de electricitate a remediat avaria.

Meteorologii mențin atenționarea cod galben de vijelii, grindină și ploi însemnate până marți dimineață, 16 iunie, cantitățile de apă putând ajunge și la 40-60 l/mp. Codul portocaliu de inundații emis pentru județul Neamț, ca urmare a creșterii debitului râului Bistriței, este valabil până astăzi, 15 iunie, la ora 16.

(C.I.)

Articolul precedentTânăr reținut de polițiști după ce și-a lovit soția cu pumnii și a amenințat-o cu cuțitul
Articolul următorActualizare: Muncitor strivit, dus în comă la spitalul din Roman