Inuman: Fetițe dintr-un centru de plasament obligate să se prostitueze!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTrei fete cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani, dintr-un centru de plasament, au fost victimele a doi tineri care, profitând de faptul că nu se puteau apăra, le-au violat și exploatat sexual. Unul dintre aceștia era și el minor.

“Din cercetări a reieșit că, începând cu luna martie a.c., o persoană bănuită, minoră, ar fi recrutat, în scopul exploatării sexuale, 3 persoane vătămate minore, de 13, 14 și 16 ani, instituționalizate, pe care le-ar fi determinat să practice prostituția, în locații din municipiul Botoșani.

De asemenea, cu privire la cea de-a doua persoană bănuită, s-a reținut faptul că, în două situații diferite, profitând de imposibilitatea persoanelor vătămate minore de a-și exprima voința, ar fi întreținut relații sexuale cu acestea.

La data de 5 iulie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoșani au dispus reținerea celor două persoane bănuite, pentru 24 de ore”, a declarat agent principal Delia Neniscu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani a decis arestarea preventivă a celor doi, pentru 30 de zile.

Angela Croitoru

Foto ilustrativă: arhivă

Articolul precedentChioşc şi balcon demolate de poliţiştii locali
Articolul următorVacanțe Muzicale ziua a cincea: încă două manifestări reușite
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.