Liviu Dragnea

Una din cele două ocazii în care deputatul Ursărescu a adresat întrebări Guvernului a fost pe 12 iunie, după ce județul Neamț a fost năpădit de inundații, din nou.

Obiectul întrebării: posibilitatea emiterii unei Hotărâri de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, pentru înlăturarea efectelor inundațiilor produse în această perioadă în județul Neamț.

„Stimate domnule Ministru,

Județul Neamț este unul dintre cele mai afectate din țară, după ploile din ultimele zile. Puhoaiele de apă au afectat 40 de sate din 12 comune – Agapia, Bălțătești, Crăcăoani, Farcașa, Ghindăoani, Petricani, Pipirig, Războieni, Tupilați, Țibucani, Urecheni și Grumăzești.

Conform unei centralizări primite la cabinetul meu parlamentar, 286 de case și anexe plus 266 de curți au fost inundate, 14 poduri și 28 de podețe au fost avariate, alte 10 poduri au fost distruse; sub ape s-au aflat 1.077 ha de teren arabil, 59,3 ha de pășuni; s-au produs distrugeri pe 79,3 km drumuri sătești, 16,46 km drumuri comunale și 8,2 km drumuri județene.

Precizez că centralizatorul primit la cabinetul parlamentar era valabil până la jumătatea zilei de marți 11 iunie a.c., dar că, în continuare, pentru județul Neamț era anunțat Cod Galben pentru fenomene naturale extreme și ploi abundente.

Domnule Ministru, ținând cont de cele mai sus prezentate, vă rog să-mi răspundeți la următoarea întrebare:

Există posibilitatea emiterii unei Hotărâri de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, pentru înlăturarea efectelor inundațiilor produse în această perioadă în județul Neamț? (Evident, sunt și alte județe în situația Neamțului, dar nu pot să mă pronunț necunoscând în amănunt problemele cu care se confruntă alte județe lovite de furia naturii).

Precizez că de mai mulți ani județul Neamț nu a beneficiat de sume alocate de la Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, localnicii și autoritățile locale s-au descurcat cum au putut în alte situații similare, dar acum județul este sub al doilea val de inundații în decurs de nici două luni de zile și situația este infinit mai gravă.

Aștept răspuns scris.”

Și încă-l mai așteaptă…

Articolul precedentUn reper pe harta turistică a judeţului: Muzeul de istorie şi etnografie Târgu Neamţ
Articolul următorCONSILIUL JUDEŢEAN NEAMŢ: ANUNŢ

1 COMENTARIU

  1. CE SA FACA DRAGNEA EL DOAR REGIONALIZEAZA ROMANICA SI CALCULEAZA CE SPAGI IASA CU NUMIREA PRESEDINTILOR DE REGIUNE TOATE CELELALTE NU SUNT O PRIORITATE.

Comments are closed.