roman spital 11Trei persoane au fost internate marți, 14 iunie, la Spitalul Municipal Roman, din cauza intoxicației cu ciuperci.

Un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean a intervenit la Chilii (comuna Valea Ursului), în jurul orei 7.30, pentru a acorda primul ajutor și pentru a-i transporta pe cei 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 36 de ani, la cea mai apropiată unitate spitalicească.

Potrivit medicilor de la Spitalul din Roman, cei trei au fost externați în aceeași zi, nefiind vorba despre cazuri grave.

Doctorii spun că simptomele intoxicației cu ciuperci pot apărea în minim 15 minute și maxim 3 ore de la consumul ciupercilor și se manifestă prin: hipotensiune arterială, halucinaţii, tulburări nervoase, abundența salivației, lăcrimare, pupilă micșorată, dureri abdominale, scăderea frecvenței cardiace, tegumente umede. În alte cazuri, semnele pot apărea după cel puțin 12 ore de la consumul ciupercilor și se manifestă prin: grețuri, vărsături, diaree, tulburări gastrointestinale, icter, hemoragiio, tulburări neurologice, encefalopatie, manifestări renale grave, afecțiuni hepatice, hipoglicemie, iar după două zile de la ingestie apare coma și apoi decesul.

În oricare dintre situațiii, dacă după consumul de ciuperci, prezentați vreuna din manifestările amintite, este bine să vă adresați de urgență medicului! (M.T.)

Articolul precedentDNA: Poliţist acuzat că a prejudiciat APIA!
Articolul următorPIATRA NEAMŢ: Primul documentar românesc despre alimentaţia bebeluşului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.