DNA: Poliţist acuzat că a prejudiciat APIA!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii DNA Suceava au trimis în judecată, în libertate, un poliţist, pe care îl acuză că a prejudiciat… APIA cu aproape 87.000 lei, potrivit unui comunicat de presă.

Ioan Crap, la data faptei adjunct al șefului Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Suceava este acuzat de „săvârșirea infracțiunii folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată”.

„În perioada 2010-2013, inculpatul Crap Ioan a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură mai multe documente inexacte și incomplete, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafață, pentru o suprafață de teren agricol, pe care nu-l deținea în totalitate. Astfel, în 2010, inculpatul a depus documente pentru 38,38% din suprafața solicitată, în anul 2011 pentru 35,71% din suprafață, iar în anii 2012-2013 pentru 78,88% din suprafața solicitată. Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Crap Ioan a obținut pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene și de la bugetul de stat în valoare totală de 86.697,77 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție din Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză”, potrivit comunicatului citat.

Procurorii au dispus sechestrul asupra unui imobil ce aparține lui Ioan Crap. Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului Suceava. (ZCH NEWS)

Articolul precedentJudeţul Neamţ a pierdut un deputat
Articolul următorIntoxicaţi cu ciuperci în zona Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.