Deputatul Mugur Cozmanciuc a pus lucrurile în mişcare la conducerea organizaţiei PNL Neamţ. Liberalii au devenit mult mai activi şi lideri importanţi de la centru, precum Mihai Răzvan Ungureanu, Varujan Vosganian, Petre Roman sau Gheorghe Flutur ne-au vizitat judeţul şi ne pot sprijini în proiectele de care judeţul nostru are nevoie.

Este evident că PNL Neamţ a devenit mult mai activă din momentul în care aţi preluat conducerea, dar credeţi că este suficient pentru a obţine un scor bun la alegerile prezidenţiale?

– Într-adevăr, atunci când am preluat conducerea organizaţiei, aceasta nu era în cea mai bună stare. Dar nu îmi place să vorbesc despre trecut, pentru că sunt mulţumit de ce am reuşit să construiesc până acum, împreună cu echipa mea, din care i-aş menţiona pe deputatul Radu Surugiu, şi senatorul Eugen Ţapu Nazare. Sunt convins că organizaţia PNL Neamţ va avea rezultate din ce în ce mai bune. Politicienii sunt obişnuiţi să le spună ei oamenilor care sunt problemele pe care le au, în loc să se întâmple invers. Dincolo de campania pe care am desfăşurat-o, “Iohannis îţi ascultă problemele”, judeţul Neamţ a fost vizitat de o serie de lideri ai PNL şi PDL de la nivel central, pe care îi respect foarte mult şi care au un cuvânt de spus la Bucureşti. Este vorba despre secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, care a venit în Neamţ chiar de două ori, de foştii premieri Mihai Răzvan Ungureanu sau Petre Roman sau de bunul meu prieten, fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian. Aceste vizite sunt foarte importante, pentru că judeţul Neamţ are nevoie de parteneri puternici la Bucureşti.

Aţi spus că locurile de muncă sunt cele mai mari probleme ale nemţenilor. Care sunt soluţiile pe care le-aţi identificat pentru crearea de locuri de muncă în judeţul Neamţ?

– Judeţul Neamţ are nevoie de un proiect economic care să îl ajute să renască. Îmi pare rău pentru nemţeni, pentru că am stat de vorbă cu mulţi şi sunt oameni oneşti, muncitori, care nu aşteaptă cu mâna întinsă, dar care au fost ignoraţi de guvernanţi. O să stau de vorbă cu preşedintele Klaus Iohannis pe acest subiect, cu Varujan Vosganian, care ne-a vizitat judeţul şi care, ca ministru al Economiei, a pus în aplicare multe politici liberale şi sunt sigur că poate veni cu idei utile pentru dezvoltarea judeţului Neamţ. Nu în ultimul rând, o să mă lupt pentru promovarea unui program naţional în care autostrada care leagă Moldova de Ardeal şi de Europa să treacă prin Neamţ. Un judeţ nu se poate dezvolta şi nu poate atrage investitori fără o infrastructură corespunzătoare. Nu trebuie să uităm că Moldova a fost situată la intersecția marilor rute comerciale și avem obligația să susținem dezvoltarea unui traseu rapid care să lege Marea Baltică de Marea Neagră, și care să trecă și prin județul Neamț. Culoarele de autostrăzi est-vest și nord-sud trebuie să aibă punctul de intersectie în județul Neamț. Dar să revin la întrebarea dv, avem nevoie să fim parte a unui proiect economic, unde să avem în vedere reindustrializarea zonei, valorificarea potențialului turistic, susținerea sectorului agricol, utilizarea eficientă a resurselor naturale. Județul Neamț are nevoie de reprezentanți care să fie preocupați de atragerea de investitorii în județ și poziționarea acestuia în cadrul unui proiect de țară coerent, predictibil și serios. Proiectul trebuie să fie realizat plecând de la realitățiile locului și să aibă o viziune de dezvoltare a județului pentru următorii 20- 30 de ani.

De ce nemţenii trebuie să îl voteze pe Klaus Iohannis?

– Pentru că nemţenii au nevoie de un lider politic care să le înţeleagă şi să le rezolve problemele. Şi cea mai mare problemă a lor este cea a locurilor de muncă. Prezidenţiabilul nostru a dovedit în oraşul pe care îl administrează de 14 ani că a reuşit să rezolve marea problemă a locurilor de muncă. Sibiul avea un şomaj de 12%, în 2000, atunci când Klaus Iohannis a devenit primar, pentru a ajunge să fie aproape inexistent acum. În plus, are o imagine bună în plan internaţional, ceea ce va aduce investitori din afară. Sunt sigur că prezidenţiabilul ACL poate avea aceleaşi performanţe şi în funcţia de preşedinte al României. Nu am niciun dubiu că dacă Iohannis va fi votat acum şi de 51% dintre români, în 2019, atunci când va veni în faţa românilor pentru a cere un nou mandat, poate obţine peste 80%! (Z.C.H.)

Articolul precedentJoi, la Casa de cultură Piatra Neamţ, „Măriuca în lumea poveştilor”
Articolul următorCrimă rurală sadică: Tocat cu parii şi lăsat să îngheţe