Interviu cu Florin Marin, principalul Ceahlăului, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Florin Marin vrea să recupereze punctele pierdute pe teren propriu, cu FC Botoșani, din etapa trecută, cu prima ocazie: pe terenul celor de la Petrolul Ploiești, în etapa a 11-a a Ligii I la fotbal. Petrolul și Ceahlăul închid, practic, runda, cu jocul de luni, 20 octombrie, programat la ora 21. La prima vedere, gazdele par favorite. Valoarea lotului și locul ocupat în clasament sunt atuurile echipei antrenate de Gigi Mulțescu. De partea cealaltă, Florin Marin mizează pe o organizare bună, pe agresivitate și pe dorința jucătorilor de a rămâne în Liga I.

Ce părere aveți de meciul cu Petrolul?

– Ne așteaptă, într-adevăr un meci greu cu o echipă bună ce are un lot alcătuit în mare parte din jucători străini. Din ce știu eu sunt aproximativ 18 jucători străini la Petrolul. Majoritatea dintre ei sunt titulari. Ați văzut că rar, în primul 11, sunt 2-3 jucători români, jucători de calitate, ce pot să facă diferența și ne așteaptă o partidă grea. Noi venim după un eșec pe teren propriu, sper să facem un joc bun și să recuperăm din punctele pierdute pe teren propriu. Nu ne va fi ușor, deoarece Petrolul este o echipă cu un potențial bun. Sper să ne organizăm foarte bine, să fim agresivi și să nu comitem erori, pentru că în situația în care vom comite erori decisive, jucătorii pe care îi au la dispoziție știu să profite și vom fi taxați.

Probleme de lot?

– Jucători suspendați nu avem și asta este bine, din puncte de vedere al disciplinei. Jucători accidentați sunt Achim, care a fost operat în această săptămână, în Turcia. Am luat legătura cu el, și eu și conducerea clubului. Operația a reușit, se simte bine. Mai este Țepeș accidentat, care, de săptămâna viitoare va reintra în program și Clonin, care are probleme din Cupa României, în urma meciului de la Bacău. A jucat cu Botoșaniul, dar a acuzat dureri mari și se pare că are probleme în continuare. Nu este recuperat în totalitate și nu pot să mă bazez pe el. Țepeș va intra de săptămâna viitoare în programul normal de pregătire.

Ce ați făcut în două săptămâni de pauză?

– Am căutat să refac moralul jucătorilor, pentru că nimeni nu și-a dorit să pierdem acasă cu Botoșaniul, într-un moment în care avem mare nevoie de puncte. Se întâmplă și la alte echipe. Vedeți că și alte echipe, mult mai bune ca noi, din campionatul intern, sau campionate străine, au pierdut și pe teren propriu și în deplasare. Important este să trecem peste eșecul cu Botoșaniul și încercăm să depășim această situație, mai ales că în lotul nostru sunt jucători tineri și eu cred în ei foarte mult. Au demonstrat că pot face față în prima ligă și asta mă bucură.

Popadiuc și Ștefănescu sunt apți de joc?

– Popadiuc și Ștefănescu sunt apți, după ce au revenit de la naționala de tineret. Chiar și cu ei în teren, dacă aș începe cu ei titulari, Petrolul, după calculele hârtiei, pornesc favoriți. Mi-aș dori și eu și jucătorii să producem o surpriză la Ploiești, dar v-am spus: pentru a obține un rezultat bun, trebuie să ne organizăm foarte bine și să jucăm cu determinare mare, să fim agresivi și cel mai important este să nu comitem greșeli decisive, ce pot influența rezultatul final și să jucăm cu încredere. Să jucăm pentru un rezultat pozitiv, să jucăm cu încredere în noi, pentru că altfel vom avea probleme.

Cât trebuie să aștepte Achim până va fi apt de joc?

– În jur de 5-6 luni. Deci, în retur, probabil că va fi apt de joc, dar când spun asta nu mă gândesc și la recuperarea lui. Important pentru el este că operația a reușit, se simte bine, a început acolo și tratamentul și recuperarea. Pentru noi, am spus că este o pierdere mare. Este un mijlocaș cerebral care face foarte bine ambele faze. În plus, se lipise și la goluri, era omul potrivit la locul potrivit.

Accidentări de o asemenea gravitate, ruptură de ligamente, pot afecta moralul jucătorilor?

– Îi afectează și moralul și cariera lui Achim, pentru că el traversa o perioadă foarte bună. Ați văzut că a fost convocat chiar la echipa națională și, după părerea mea, este un mare ghinion. Dacă nu se accidenta, probabil că făcea parte din lot și acum, la meciurile cu Ungaria și cu Finlanda, pentru că eu am discutat cu Victor Pițurcă și a fost foarte mulțumit de el, cum s-a prezentat. Eu sunt convins că îl convoca la aceste jocuri.

V-a suprins plecarea lui Victor Pițurcă de la echipa națională?

– În mare parte nu m-a surprins, pentru că a primit o ofertă foarte bună, foarte avantajoasă din punct de vedere financiar, după aceea au fost și unele discuții între el și FRF, pe parcursul mandatului, a fost foarte mult criticat, datorită faptului că nu joacă spectaculos, dar vedeți că Victor Pițurcă este un antrenor eficient, pe care eu îl cunosc foarte bine și care a obținut rezultate foarte bune. Lasă echipa echipa cu 7 puncte după 3 jocuri și dacă va câștiga cele 6 puncte cu Feroe, cum e normal, urmează să mai câștige 3-4 puncte și echipa națională este calificată. Echipa națională este într-o situație foarte bună, după părerea mea. Este un antrenor foarte bun, un antrenor care este realist și, cu jucătorii pe care el i-a folosit și pe parcursul timpului au fost criticați, până la urmă, ei au făcut diferența. Ultimul exemplu, atacantul Bogdan Stancu, din cauza căruia tot timpul Victor Pițurcă a fost criticat, de ce-l folosește și, în Finlanda, el a contribuit decisiv la victorie.

Vă așteptați la rezultatele din grupa României?

Sincer, nu mă așteptam Irlanda de Nord să învingă în Grecia, să învingă Ungaria … Nu mă așteptam, dar ați văzut că au meritat victoria. Dacă învingem acum Irlanda, eu spun că în proporție de 90% suntem calificați.

Mihai STOIAN

Interviu cu Florin Marin, principalul Ceahlăului, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Tăbăcariu vrea să profite de şansa oferită

Sorin Tăbăcariu a făcut saltul la echipa mare, într-un moment în care s-a pus problema schimbului de generații. ”Petrolul este o echipă foarte puternică, cred că printre cele mai puternice din România, au foarte mulți jucători experimentați, de mare valoare, însă trebuie să-i respectăm ca și echipă, însă fiecare meci trebuie tratat ca oricare altul. Este diferență mare între Liga a III-a și Liga I, dar domnul Florin Marin ne dă încredere și asta contează foarte mult. Eu și foarte mulți colegi am jucat la echipa a doua, dar atunci când ți se oferă șansa, trebuie să profiți de ea”.

Articolul precedentAcuze şi greva foamei la Girov
Articolul următorLoviturile împotriva Mafiei încep să tulbure electoratul