Florin Marin este afectat de frământările din sânul echipei, generate de neachitarea restanțelor financiare. Aceștia refuză să mai răspundă comenzilor staff-ului tehnic la antrenamente și se pregătesc separat. Marin spune că aceste probleme afectează întreg fotbalul românesc și își dorește rezolvarea lor, însă acest aspect nu mai cade în sarcina lui. Tehnicianul principal al Ceahlăului salută venirea pe banca tehnică a naționalei a antrenorului Anghel Iordănescu și face pronosticuri în ceea ce privește calificarea României la EURO 2016.

Care a fost starea de spirit înaintea meciului cu CSMS Iași?

– După ce nu obții rezultate pozitive, nu mai câștigi meciuri, nu mai urci în clasament, normal că atmosfera nu e bună în vestiar și, în general, la echipă. Jucătorii au problemele lor financiare. În privința problemelor financiare, eu nu am negat că nu sunt. Sunt probleme, ca peste tot. Nu numai noi avem probleme, întreg fotbalul românesc are probleme financiare. În plus nu am putut să folosesc o serie de jucători accidentați sau suspendați. Este vorba de Achim, Clonin, sau Cazan, care sunt accidentați și de Dumitraș, care a fost supendat, într-un meci foarte important, cum a fost cel cu CSMS Iași.

 Este adevărat că jucătorii reclamă faptul că staff-ul administrativ a încasat primele de obiectiv și ei nu?

– Astea sunt probleme noastre interne, care ne privesc numai pe noi. Eu sper ca problemele financiare să se rezolve cât mai repede.

Jucătorii au primit hârtii din partea conducerii prin care conducerea administrativă le garantează că până în luna februarie 2015 le vor fi achitate restanțele?

– V-am mai spus că astea sunt problemele noastre interne. Ar fi mai bine să insistați la conducerea clubului. Eu nu pot decât să le transmit că sper, ca și ei, că problemele se vor rezolva. În rest nu mă întrebați pe mine de acte… Vă rog!

Cum credeți că se vor rezolva aceste probleme, care, parcă se tot adună, etapă de etapă?

– Întrebați conducerea administrativă cum va face acest lucru. Jucătorii sunt nemulțumiți, însă nu se pune problema ca jucătorii mei să nu se prezinte la vreun meci. Numai că toate acestea se răsfrâng asupra lor, a jucătorilor, asupra pregătirii și asupra rezultatelor. Nu poți să te concentrezi la fotbal când ai alte probleme, financiare. Trebuie să vină investitori, care să aibă o stabilitate din punct de vedere financiar. Este foarte greu, în situația în care nu sunt bani. Sunt mai mulți factori de care depinzi la o echipă, pentru a putea spera la un loc mai bun în clasament.

Ce se va întâmpla dacă va veni un alt investitor și dl. Măstăcăneanu va vinde pachetul de acțiuni, pe 30 octombrie?

– Sper ca noul investitor să rezolve problemele financiare și noi să urcăm în clasament. Este un campionat greu, în care la final, vor retrograda 6 echipe. Sper ca noul investitor să nu fie unul care nu se ține de promisiuni.

 Munca dv. este afectată de aceste probleme?

– Normal că munca mea și a staff-ului meu este afectată de acest lucru. E logic. În momentul când lucrezi cu jucători nemulțumiți, normal că lucrurile nu merg cum ar trebui să fie, normale. De aceea, eu sper și cred că restanțele financiare se vor rezolva.

 Rezultatul meciului cu CSMS Iași este consecința nemulțumirilor jucătorilor?

– În prima repriză am primit două goluri, n-am reușit să ne creem situații de gol, n-am fost agresivi, iar jocul la construcție a suferit. În repriza a doua ne-am schimbat total atitudinea, am dat două goluri și eu zic că puteam să și câștigăm. Mă mulțumește faptul că am revenit, ținând cont că am început de la 0-2. Rezultatul e unul echitabil și cred că acest punct ne poate ajuta în economia campionatului, mai ales că l-am obținut când nimeni nu mai spera.

Cum vă motivați jucătorii, în lipsa banilor?

– Încerc să le dau încredere în forțele lor și să le spun că nu asta e valoarea lor și că ei pot juca mai bine. Depinde de ei și de atitudinea lor din teren.

Ați avut mutări insiprate la pauză, care au redresat echipa. Ați mizat pe revenirea jucătorilor?

– Normal! La 2-0, tot trei puncte pierdeam, indiferent de scor, dar nu asta e valoarea echipei noastre, v-am spus.

Vine Anghel Iordănescu antrenorul naționalei. Cum comentați revenirea dânsului pe banca tehnică a României, alături de Moldovan și Isăilă care îi vor fi secunzi?

– Eu zic că numirea lui Iordănescu la echipa națională reprezintă o schimbare bună. Anghel Iordănescu e un antrenor cu experiență, cu rezultate foarte bune și văd că și-a ales secunzi tineri și foarte buni. Dacă vom câștiga meciurile cu Irlanda de Nord și Insulele Feroe, suntem calificați.

A consemnat Mihai STOIAN

Antrenorii juniorilor se pregătesc și ei de proteste

Nu numai jucătorii Ceahlăului sunt nemulțumiți de neplata restanțelor financiare, ci și antrenorii ACS ”Ceahlăul 05”. Aceștia spun că nu au mai primit salariile de câteva luni și nimeni din conducerea administrativă a Ceahlăului nu le apreciază munca. ”Ne uitam cu mândrie în teren la meciul cu CSMS Iași și am văzut că avem mulți jucători promovați din pepiniera proprie. Popadiuc, Ștefănescu, Tăbăcariu, Chitoșcă, Marc, Ichim, Pavel, Margină, iată că e aproape o echipă întreagă promovată din pepiniera proprie și nimeni nu ne-a dat măcar o friptură de mulțumire. În această săptămână vrem să convocăm conducerea administrativă a Ceahlăului la o discuție lămuritoare, pentru că trebuie să știm ce se va întâmpla cu noi”, susțin antrenorii.

Articolul precedentRETROSPECTIVĂ XXXVI / * interviu cu dr. Virgil Răzeşu
Articolul următor„Muguri de campioni” la Târgu-Neamț